Εφημερίδα Κοινωνική

Μια γυναίκα μετά το θάνατο του πατέρα της μετέτρεψε το σπίτι σε καταφύγιο για ηλικιωμένα σκυλιά

Μια γυναίκα μετά το θάνατο του πατέρα της μετέτρεψε το σπίτι σε καταφύγιο για ηλικιωμένα σκυλιά
11 Ιανουαρίου 2023

Ένα πρόβλημα που προκύπτει συχνά μετά το θάνατο κάποιου, συνήθως ηλικιωμένου, ανθρώπου, είναι ποιοι θα αναλάβουν τα κατοικίδια ζώα που φρόντιζε. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα το αποτέλεσμα είναι να καταλήγουν στο δρόμο.

Ωστόσο μια Αμερικανίδα, η Valerie Reid, μετά την απώλεια του πατέρα της ήταν αποφασισμένη να βρει καινούριο κηδεμόνα για το Ντόμπερμάν του, τη Staley. Και ενώ αναζητούσε ένα σπίτι για τη σκυλίτσα, είχε μια ιδέα που της έδωσε την ευκαιρία να βοηθήσει πολλά ακόμα ζώα: να δημιουργήσει ένα καταφύγιο για ηλικιωμένα σκυλιά, που θα προσέφερε στέγη και αγάπη σε αυτά που έχουν τις λιγότερες πιθανότητες υιοθεσίας, καθώς οι περισσότεροι υποψήφιοι κηδεμόνες αναζητούν ένα κουτάβι ή έστω ένα ενήλικο ζώο νεαρής ηλικίας.

«Πιστεύω στη φροντίδα και την περίθαλψη όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και των ζώων» λέει σήμερα σε συνέντευξή της στο My Modern Met. «Σε όλους μας αξίζει να πεθάνουμε με αξιοπρέπεια και αγάπη γύρω μας».

Μετά το θάνατο του πατέρα της, όπως εξηγεί, «η μητέρα μου δεν ήταν σε θέση να κρατήσει το σκύλο του. Αντιμετώπιζε και η ίδια προβλήματα υγείας, ενώ εγώ με το σύζυγό μου φροντίζαμε ήδη πάρα πολλά ζώα στην πόλη. Κανένας δεν ήθελε ένα ηλικιωμένο σκυλί. Όμως [η Staley] ήταν το πιο πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μας, είχε παραμείνει στο πλευρό του πατέρα μου μέχρι τέλους. Εκείνος τη λάτρευε, αλλά κανένας δεν την ήθελε».

Το ζευγάρι απευθύνθηκε σε καταφύγια ζώων, αλλά του είπαν ότι θα έπρεπε να κάνουν ευθανασία στη Staley. Όταν είχε πλέον φτάσει σε απόγνωση, επικοινώνησε μαζί του μια εθελόντρια που φρόντιζε και άλλα ηλικιωμένα Ντόμπερμαν και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τη Staley. «Η Staley πήγε στο σπίτι της και έζησε για ακόμα ενάμιση χρόνο με αγάπη και ευτυχία. Έγινε κομμάτι μιας οικογένειας, έτρεχε, έπαιζε. Τελείωσε τη ζωή της με αγάπη».

Βλέποντας πόσο δύσκολο ήταν να βρεθεί ένα σπίτι για τη Staley, η Reid έκανε το μεγάλο βήμα να ιδρύσει το καταφύγιό της, Whispering Willows Senior Dog Sanctuary (WWSDS). «Είμαστε μια κοινωνία που πετάει οτιδήποτε παλιό, αναζητώντας το επόμενο νέο. Αλλά τι γίνεται με μια χρυσή καρδιά που έχει ζήσει την αγάπη; Δεν της αξίζει σεβασμός και φροντίδα;» διερωτάται σήμερα.

Πώς διαχειρίζεται όμως την απώλειά τους; «Η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ. Είναι δύσκολο όταν τα χάνουμε, αλλά πάντα υπάρχει κάποιο άλλο ηλικιωμένο ζώο που μας χρειάζεται. Διοχετεύουμε λοιπόν το πένθος μας στο επόμενο ζώο, ξεκινώντας μια αληθινή αποστολή αγάπης».

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ