Εφημερίδα Κοινωνική

Κώστας Κατσαφάδος – Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Θα προχωρήσουμε την μελέτη και τροπολογία γιατί είναι δίκαιο να ενταχθεί» – «Πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ

 Breaking News

Κώστας Κατσαφάδος – Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Θα προχωρήσουμε την μελέτη και τροπολογία γιατί είναι δίκαιο να ενταχθεί» – «Πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ
13 Ιανουαρίου 2023

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Επίκαιρης Ερώτησης του Γ. Ραγκούση, βουλευτή Β΄Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στη Σαλαμίνα.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, αντέκρουσε επιχειρήματα και στοιχεία της αντιπολίτευσης «περί ευθυνών και αδιαφορίας», σημειώνοντας τα εξής:

«Θέλω να σας θυμίσω, λοιπόν κ. Ραγκούση, πως το ότι οι κάτοικοι της Σαλαμίνας είναι έξω από την παροχή του μεταφορικού ισοδύναμου οφείλεται στη δικιά σας νομοθέτηση.

Εσείς τους είχατε θέσει εκτός, δεν τους έθεσε εκτός η Νέα Δημοκρατία. Και όχι μόνο τη Σαλαμίνα.

Αυτό το γνωρίζατε, όμως, όταν κάνατε τον νόμο και όταν εφαρμόσατε το μεταφορικό ισοδύναμο. Δεν θέλω να πιστέψω ότι αδιαφορήσατε. Μπορεί να σας ξέφυγε. Αλλά, το γνωρίζατε.

Θα ήθελα να ενημερώσω και εσάς, κύριε Ραγκούση, και τους πολίτες της Σαλαμίνας ότι εδώ και αρκετό καιρό έχουμε προχωρήσει στη μελέτη και την τροπολογία του Προεδρικού Διατάγματος για το πώς θα λειτουργήσει αυτό το ηλεκτρονικό σύστημα.

Απλά, είμαστε στα τελικά στάδια της κατάρτισης αυτού του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα μπορέσει να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα έχοντας μέσα και τις δρομολογιακές γραμμές της Σαλαμίνας».

Ο κ. Ραγκούσης επικαλέστηκε το νόμο 4551 του 2018. «Στην παράγραφο 1 του άρθρου 10 λέει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 το μέτρο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή για όλα τα νησιά της επικράτειας, πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας. «Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι από 1η Ιανουαρίου 2019 η Σαλαμίνα έχει ενταχθεί στο μεταφορικό ισοδύναμο και θα μπορούσαν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Σαλαμίνας να κάνουν χρήση του μεταφορικού ισοδύναμου», πρόσθεσε.

Το Μεταφορικό ισοδύναμο εξισώνει το κόστος μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων με μέσα θαλάσσιας μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μεταφοράς.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ