Εφημερίδα Κοινωνική

Ηράκλειο: Καταδικάστηκε για την κακοποίηση της 13χρονης κόρης του

 Breaking News

Ηράκλειο: Καταδικάστηκε για την κακοποίηση της 13χρονης κόρης του
19 Ιανουαρίου 2023

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο 44χρονος πατέρας μετά την καταγγελία για επαναλαμβανόμενα περιστατικά κακοποίησης από τη 13χρονη κόρη του.

Ο 44χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες της έφηβης κόρης του για επαναλαμβανόμενα περιστατικά σε βάρος της. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αποφάσισε, σύμφωνα με το Cretalivenews, την καταδίκη του.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται. Ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο επειδή δεν ανέχεται να την ελέγχει ο πατέρας της. Συμπλήρωσε ότι το κορίτσι, το οποίο τον τελευταίο καιρό διαμένει στο σπίτι της γιαγιάς του, ξενυχτάει μέχρι τα ξημερώματα, κάνει κακές παρέες και αυτό τον έχει ενοχλήσει.

Οι γονείς της ανήλικης είναι διαζευγμένοι. Ο πατέρας έχει δημιουργήσει άλλη σχέση την τελευταία 8ετία. Το κορίτσι κατήγγειλε ότι ο 44χρονος πέταξε το κινητό στο κεφάλι του. Επίσης ότι του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στα πλευρά. Ακόμα έχει καταγγείλει ότι το καλοκαίρι πέταξε στα πόδια της ένα μπουκάλι βότκα και ότι ο πατέρας της γενικότερα πίνει.

Επιχείρησαν να διαψεύσουν τη 13χρονη

Τόσο ο 44χρονος όσο και η σύντροφος του, η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο, επιχείρησαν να διαψεύσουν τα όσα έχει καταγγείλει το κορίτσι. Υποστήριξε ότι είναι ένα ατίθασο παιδί που δεν δέχεται να το κάνει κουμάντο ο πατέρας του.

Να σημειωθεί ότι αρχικώς ο δικηγόρος του 44χρονου πρότεινε να προχωρήσει η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης. Κάτι όμως που δεν δέχθηκε το δικαστήριο δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος ήταν πλήρως αρνητικός ως προς το αποδιδόμενο κατηγορητήριο. Με βάση τη γραμμή και τη στάση αυτή, το δικαστήριο εκτίμησε ότι δεν υπάρχει πραγματική διάθεση ώστε να προχωρήσει η ποινική διαμεσολάβηση.

Η υπεράσπιση ανέφερε ότι η 13χρονη δεν φέρει την παραμικρή αμυχή στο κεφάλι και στο σώμα της, παρά τα όσα έχει καταγγείλει. Ωστόσο δεν έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή για να υπάρχει επίσημη έκθεση.

Ακόμα, ο 44χρονος αρνήθηκε ότι πίνει και υποστήριξε ότι δουλεύει όλη μέρα στις οικοδομές για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, καθώς αυτός συντηρεί, όπως είπε, και το σπίτι της μητέρας του όπου μένει η 13χρονη.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ