Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκινάμε έρευνα για συνδέσμους και συλλόγους «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» στον Πειραιά- Η περίπτωση του ιστορικού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» με την μεγάλη ακίνητη περιουσία- ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

 Breaking News

Ξεκινάμε έρευνα για συνδέσμους και συλλόγους «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» στον Πειραιά- Η περίπτωση του ιστορικού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» με την μεγάλη ακίνητη περιουσία- ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
17 Δεκεμβρίου 2022

Λίγοι ξέρουν ότι στον Πειραιά υπάρχει ένας ιστορικός σύνδεσμος, που ονομάζεται «Αρχιμήδης» .

Ο λόγος για τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» (έτσι είναι η πλήρης ονομασία του), ο οποίος ιδρύθηκε επισήμως το 1933 και με βάση το τροποποιημένο καταστατικό του (1981) έχει ως σκοπό, μεταξύ άλλων, την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση των νέων και την καλλιέργεια αυτών (πνευματική και ηθική), δια  της ιδρύσεως και λειτουργίας Μηχανικών και Τεχνικών Σχολών και εργαστηρίων προς τις ανάγκες της ναυτιλίας. Πρόκειται για έναν ιστορικό σύνδεσμο που λειτουργούσε για πολλά έτη επί της λεωφόρου 2ας Μεραρχίας στον Πειραιά και παρήγαγε στελέχη για το Εμπορικό Ναυτικό και τη βιομηχανία της χώρας μας.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ γνώριζε την ύπαρξη του συγκεκριμένου συνδέσμου, σεβόμενη τους σκοπούς και τη δράση του, αλλά η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε νέα του. Μέχρι που πληροφορηθήκαμε κάτι περίεργο…

Ένα συμβάν που έλαβε χώρα, πρόσφατα, στο ξενοδοχείο SAVOY , όπου εξελισσόταν εκλογική διαδικασία του συνδέσμου.

Οι αρχαιρεσίες του ΔΣ διακόπηκαν έπειτα από επέμβαση της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατέληξαν στο Τμήμα, ενώ είχαν προηγηθεί σοβαρές καταγγελίες και ασφαλιστικά μέτρα.

Τι συνέβη; Το ψάξαμε λίγο και πέσαμε σε… «λαβράκι».  Πρόκειται για έναν σύνδεσμο που πέρα από τις ευγενείς δράσεις του, διαχειρίζεται μεγάλη ακίνητη περιουσία στον Πειραιά, έχοντας ένα οικόπεδο «φιλέτο» στην Τερψιθέα, με οριζόντιες, αυτόνομες και ανεξάρτητες ιδιοκτησίες επ’ αυτού, στο οποίο μέσα είναι ένα εμβληματικό κτίριο, ετοιμόρροπο και ένα τριώροφο μεγάλο κτίριο μεγάλης επιφάνειας.  Από τις εν λόγω ιδιοκτησίες, προφανώς και εισπράττει κάποια μισθώματα.

arzikos

Ο Σύνδεσμος, ως φαίνεται, σήμερα δεν υλοποιεί κάποια δράση, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με αυτά που αναφέρονται στο καταστατικό του. Παραμένει δηλαδή ενεργός μόνο στα «χαρτιά» και το διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα μας, είχε να συνεδριάσει από το 2018!

Η επεισοδιακή (όπως περιγράψαμε) πρόσφατη συνεδρίαση στο SAVOY, όπως μάθαμε, έγινε κατόπιν «πιέσεων»… καθώς είχαν προηγηθεί καταγγελίες και έπρεπε να καλυφθούν μια σειρά από τυπικά ζητήματα. Μάλιστα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ  ενώ για όσα συνέβησαν στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο, ενημερώθηκαν οι δικαστικές Αρχές.

Δυστυχώς, για κάποιους, μάλλον… άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου»!

ΑΝΕΚΥΨΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

1)      Ποιος διαχειρίζεται τα έσοδα από την ακίνητη περιουσία του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»;

2)      Τηρούνται οι διαδικασίες του καταστατικού;

3)      Έγινε ποτέ ενημέρωση προς τα μέλη ή προς κάποια επίσημη Αρχή για λογαριασμούς, οικονομικές καταστάσεις, ιδιωτικά συμφωνητικά μισθώσεων, εγγραφές μελών κτλ;

Η εφημερίδα μας προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου αλλά δεν κατέστη δυνατό. Περιμένουμε ωστόσο, με ενδιαφέρον, να προβάλλουμε τις όποιες απαντήσεις δοθούν.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ανοίγει το «φάκελο» του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» και με αφορμή αυτόν θα κάνει ρεπορτάζ και για άλλους συνδέσμους, συλλόγους ή σωματεία που καταγγέλλεται ότι είναι…  «φαντάσματα» στον Πειραιά.

Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ