Εφημερίδα Κοινωνική

Το μεγάλο κόλπο με τα δέματα – Τι ζητούν οι επιτήδειοι που παρουσιάζονται ως εταιρίες ταχυμεταφορών

 Breaking News

Το μεγάλο κόλπο με τα δέματα – Τι ζητούν οι επιτήδειοι που παρουσιάζονται ως εταιρίες ταχυμεταφορών
30 Δεκεμβρίου 2022

Τις αγορές των γιορτών επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι επιτήδειοι που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες προχωρούν στην αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στα οποία χρησιμοποιούν παρανόμως τα σήματα των εταιρειών ταχυμεταφορών.

Στα emails αυτά, οι απατεώνες ενημερώνουν για την πορεία του υποτιθέμενου δέματος και ζητούν από τους πολίτες να προχωρήσουν στην επιβεβαίωση της διεύθυνσής τους και να ολοκληρώσουν την πληρωμή του κόστους της υπηρεσίας.

courier

Ωστόσο, αν πατήσει κανείς το συγκεκριμένο link που συνοδεύει το μήνυμα, θα μεταφερθεί σε μία πλαστή σελίδα τράπεζας, μέσα από την οποία οι επιτήδειοι θα καταφέρουν να του αποσπάσουν τους κωδικούς του internet banking.

Αυτό, όπως αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, θα μπορεί να τους κοστίσει και όλα τα χρήματα που έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό, γι’ αυτό όσοι δέχονται τέτοιου είδους μηνύματα θα πρέπει να τα αγνοούν ή να είναι αρκετά προσεκτικοί με το περιεχόμενό τους.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ