Εφημερίδα Κοινωνική

Τελική διακρατική διήμερη εκδήλωση στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2022

 Breaking News

Τελική διακρατική διήμερη εκδήλωση στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2022
06 Δεκεμβρίου 2022

Ο Δήμος Πειραιά στα πλαίσια του έργου BluAct 2nd wave, διοργανώνει την τελική διακρατική διήμερη εκδήλωση (final event) στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2022, στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην αίθουσα Κίμωνος Ράλλη του Πειραϊκού Συνδέσμου, με στόχο την ανασκόπηση των πεπραγμένων της υλοποίησης του έργου.

Το έργο BluAct 2nd wave υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III. Οι δράσεις του έργου στόχευαν στην προσαρμογή σε διακρατικό και τοπικό επίπεδο, στην αποτελεσματική μεταφορά της Πρωτοβουλίας του Διαγωνισμού καινοτομίας BlueGrowthPiraeus (που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά) σε κάθε μία από τις «πόλεις μεταφοράς» (transfer cities ), στην προώθηση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και στην επιχειρηματική καινοτομία, τοποθετώντας τη θάλασσα στην πρώτη γραμμή της οικονομικής ανάπτυξης των Πόλεων-Λιμανιών.

Ανάμεσα στους στόχους του έργου ήταν η προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε τομείς και κλάδους της γαλάζιας οικονομίας. Το έργο απευθυνόταν σε παράκτιες πόλεις ή / και σε πόλεις λιμάνια με παραγωγική εξάρτηση από τις δραστηριότητες στη θάλασσα και τη γαλάζια οικονομία.

O Δήμος Πειραιά ως επικεφαλής εταίρος του έργου για τη μεταφορά της καλής πρακτικής του διαγωνισμού καινοτομίας BlueGrowthPiraeus με αυτήν την εκδήλωση αποβλέπει στην διάχυση των καλών πρακτικών και των αποτελεσμάτων του έργου BluAct 2nd wave.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχει ο Εξειδικευμένος Σύμβουλος (Lead Expert) του έργου, η αντιπρόσωπος του ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact III, όλοι οι εταίροι του έργου ΒluAct TN Second Wave, ήτοι: Boulogne sur Mer (Γαλλία), Gdansk Entrepreneurship Foundation (Πολωνία) και Regional development center Koper (Σλοβενία), καθώς και οι τοπικοί φορείς.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ