Εφημερίδα Κοινωνική

Ο ΕΟΦ βάζει «λουκέτο» σε δύο φαρμακαποθήκες – Αρνήθηκαν έλεγχο στις αποθήκες τους

Ο ΕΟΦ βάζει «λουκέτο» σε δύο φαρμακαποθήκες – Αρνήθηκαν έλεγχο στις αποθήκες τους
28 Δεκεμβρίου 2022

Την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων για δύο φαρμακαποθήκες οι οποίες δεν δέχθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο των αποθεμάτων τους ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ έκανε γνωστό ότι αποφάσισε την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης σε δύο φαρμακαποθήκες στη Βόρεια Ελλάδα, «λόγω της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που αναφέρονται στο άρθρο 105 στοιχείο α) της Κ.Υ.Α. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/2013, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας.

Η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθούν από τον ΕΟΦ. Ως εκ τούτου οι φαρμακαποθήκες δεν νομιμοποιούνται όσο διαρκεί η αναστολή να διαθέτουν και να διακινούν φαρμακευτικά προϊόντα».

Η ποινή της αναστολής της άδειας πώλησης, είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για όσες φαρμακαποθήκες είχαν αρνηθεί να υποβληθούν σε επιθεώρηση από τους ελεγκτές του ΕΟΦ στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη στην ελληνική αγορά.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ