Εφημερίδα Κοινωνική

Με το BluAct για τη Γαλάζια Οικονομία – Η τελική εκδήλωση του ευρωπαϊκού δικτύου BluAct 2nd wave ήταν μια τεράστια επιτυχία σε όλα τα επίπεδα!

 Breaking News

Με το BluAct για τη Γαλάζια Οικονομία – Η τελική εκδήλωση του ευρωπαϊκού δικτύου BluAct 2nd wave ήταν μια τεράστια επιτυχία σε όλα τα επίπεδα!
21 Δεκεμβρίου 2022

Η Τελική Εκδήλωση του ευρωπαϊκού δικτύου BluAct, του προγράμματος URBACT, έλαβε χώρα στον Πειραιά στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2022.

Το BluAct στοχεύει στη μεταφορά καλών πρακτικών για τη γαλάζια οικονομία σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις κι έτσι φιλοξενήθηκαν στην εκδήλωση εταίροι από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις-λιμάνια όπως η Βουλώνη της Γαλλίας, το Γκντάνσκ της Πολωνίας και το Κόπερ της Σλοβενίας, ενώ επίσης παραβρέθηκαν μέλη της γραμματείας του προγράμματος URBACT από το Παρίσι, αλλά και από το Εθνικό Σημείο URBACT Ελλάδας-Κύπρου, όπως επίσης και ο επικεφαλής εμπειρογνώμονας του δικτύου από την Αγγλία. Την εκδήλωση πλαισίωσαν και πολλά μέλη της τοπικής κοινότητας του BluAct.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών, που φιλοξένησε ο Δήμος Πειραιά στο Δημοτικό Κτήριο επί της οδού Κανθάρου, άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, κος Δημήτρης Καρύδης ο οποίος καλοσώρισε τους επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η προσπάθεια όλων μας είναι κοινή στο να αναπτύξουμε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα γύρω από τη Γαλάζια Οικονομία σε όλη την Ευρώπη».

Την δεύτερη ημέρα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτίριο του Πειραϊκού Συνδέσμου που μας παραχωρήθηκε από τον Πρόεδρό του κον Ευαγ. Καρλάφτη και το άνοιγμα ανέλαβε η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, καλωσορίζοντας τους ευρωπαίους εταίρους και ευχαριστώντας ονομαστικά όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας του Δήμου Πειραιά για την αφοσίωση τους στις εργασίες. «Ο Δήμος Πειραιά είναι ο πρώτος Δήμος στη χώρα που έχει αναπτύξει συγκεκριμένη Στρατηγική για τη Γαλάζια Οικονομία. Το δίκτυο BluAct είναι ένα από τα ζωντανά παραδείγματα της ευρωπαϊκής πορείας του Δήμου μας αλλά και του ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναπτυξη της πόλης ως ανταγωνιστικού, ανθεκτικού και βιώσιμου πόλου με διεθνή παρουσία» ανέφερε.

O επικεφαλής του προγράμματος URBACT, Theofil Gherca επαίνεσε τους συνεργάτες του BluAct «για την υπέροχη δουλειά τους» και κυρίως τον Δήμο Πειραιά «για την επιτυχή του παρουσία στις διαδικασίες του έργου ως επικεφαλής Δήμος και συντονιστής του δικτύου». Επίσης παρουσίασε τη δράση του προγράμματος URBACT στα υπόλοιπα περίπου 50 αντίστοιχα δίκτυα, τον αντίκτυπο τους σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και τα μελλοντικά πλάνα του θεσμού.

Η συντονίστρια του δικτύου, κα Θεώνη Παντελή παρουσίασε την Στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου Πειραιά, καθώς και τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος στην κατεύθυνση αυτή, τον διαγωνισμό καινοτομίας Blue Growth Piraeus, το φετινό Piraeus Blue Hackathon, αλλά και μηχανισμούς του Δήμου όπως το Blue Lab, το StartUp Piraeus, το Business Support Centre, την Κοινότητα Γνώσης & Καινοτομίας και το υπό ίδρυση Blue Economy Cluster.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων του έργου σε καθεμιά από τις 4 πόλεις-λιμάνια που συμμετείχαν σε αυτό το δεύτερο κύμα του έργου, αλλά και σε όλες τις προηγούμενες που τελικά αποτελούν ένα ζωντανό δίκτυο 11 συνεργαζόμενων πόλεων.

Το τελευταίο post στα κοινωνικά δίκτυα του έργου, με τη φωτογραφία όλων των εταίρων να αποχαιρετούν χαμογελαστοί έγραφε: «Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι! Μάθαμε πολλά ο ένας από τον άλλο και τώρα είμαστε περισσότερο έτοιμοι να φέρουμε βιώσιμες λύσεις στις πόλεις μας. Η τελευταία μέρα του BluAct μετά από 4 χρόνια. Σήμερα λέμε αντίο σε καλούς συνεργάτες και φίλους, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα συναντηθούμε ξανά στους κοινούς μας δρόμους της καινοτομίας πάνω στη Γαλάζια Οικονομία».

blueat (7)

blueact (1)

blueact (2)

blueact (3)

blueact (4)

blueact (6)

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ