Εφημερίδα Κοινωνική

Ιωσήφ Βουράκης – Πρόεδρος ΟΠΑΝ: «Περίμεναν κρυμμένοι σε κάποια γωνία, να γίνει κάτι άσχημο για να “χτυπήσουν” εμένα προσωπικά αλλά και την δημοτική Aρχή. Δυστυχώς γι’ αυτούς, τώρα πια, είναι στη σέντρα!»

 Breaking News

Ιωσήφ Βουράκης – Πρόεδρος ΟΠΑΝ: «Περίμεναν κρυμμένοι σε κάποια γωνία, να γίνει κάτι άσχημο για να “χτυπήσουν” εμένα προσωπικά αλλά και την δημοτική Aρχή. Δυστυχώς γι’ αυτούς, τώρα πια, είναι στη σέντρα!»
03 Δεκεμβρίου 2022

-κ. Βουράκη, θα με αφορμή όσα έγιναν αλλά και όσα συζητήθηκαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από το περιστατικό στο δημοτικό θέατρο Πειραιά, θα θέλαμε την προσωπική σας τοποθέτηση.

Καταρχάς θα ήθελα να ζητήσω για άλλη μια φορά συγνώμη από τα παιδιά τραυματίστηκαν αλλά και από όλα τα παιδιά που ήταν μες στο θέατρο και είδαν το ατύχημα, τους καθηγητές τους, αλλά και τους γονείς οι οποίοι περίμενα τα παιδιά τους να γυρίσουν από μία πρόβα και τελικά έμαθα ότι χτύπησαν. Σίγουρα ήταν ένα περιστατικό, ένα ατύχημα το οποίο προφανέστατα δεν έπρεπε να συμβεί. Για μένα δε μετράει αν κάποιος χτύπησε πολύ ή λίγο . Για την δική μου λογική και ηθική είναι ξεκάθαρο ότι δεν έπρεπε να έχει συμβεί τίποτα μέσα στο δημοτικό θέατρο. Γι’ αυτό το λόγο από την πρώτη στιγμή έκανα ξεκάθαρο σε όλους ότι οποιοσδήποτε έχει ευθύνη, πρακτική ή ποινική ευθύνη, θα έχει και τις ανάλογες συνέπειες. Το πρακτικό κομμάτι θα το εξετάσουμε εμείς εσωτερικά ως οργανισμός και το ποινικό κομμάτι το εξετάζει ήδη η δικαιοσύνη.

-Θεωρείτε ότι η ως τώρα διοικητική ιεράρχηση αρμοδιοτήτων ως προς τη λειτουργία του δημοτικού θεάτρου αλλά και άλλων δομών σας, δημιουργούν κενά «ευθύνης»; Με λίγα λόγια μπορεί ο ΟΠΑΝ να «βλέπει» και να ελέγχει τα πάντα ή χρειάζεται κάτι να αλλάξει;

Όπως γνωρίζετε κάτω από την ομπρέλα του ΟΠΑΝ υπάρχει ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων και δραστηριοτήτων. Εκτός από το δημοτικό θέατρο Πειραιά υπό την εποπτεία του οργανισμού είναι το Βεάκειο θέατρο το κολυμβητήριο και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην πόλη μας. Όλες αυτές τις εγκαταστάσεις επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες κόσμος , μικροί και μεγάλοι, χωρίς ποτέ να συμβεί κάποιο ατύχημα. Είναι προφανές ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να επιβλέπει όλες τις εγκαταστάσεις γι’ αυτό σύμφωνα και με το οργανόγραμμα του ΟΠΑΝ, για κάθε χώρο, υπάρχει και κάποιος υπεύθυνος. Εκτός αυτού, σε όλους τους χώρους ευθύνης μας γίνονται συνεχείς συντηρήσεις και επισκευές με σκοπό να ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες ατυχήματος. Σίγουρα, κάποιες φορές μπορεί γίνει κάποιο λάθος ή να υπάρξει κάποια παράληψη . Οπότε, ναι, ο ΟΠΑΝ μπορεί να βλέπει και να ελέγχει τα πάντα .

-Τι απαντάτε σε όσους ζήτησαν την παραίτησή σας;

Αποδείχτηκε ότι ήταν πολλοί αυτοί που περίμεναν κρυμμένοι σε κάποια γωνία να γίνει κάτι άσχημο για να «χτυπήσουν» εμένα προσωπικά αλλά και την δημοτική αρχή. Δυστυχώς, γι’ αυτούς τώρα πια είναι στη σέντρα και ξέρουν όλοι τις προθέσεις τους! Όμως αυτή τους η στάση ξεπερνάει ακόμα και τα όρια του ανήθικου καθώς προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ένα ατύχημα και τον τραυματισμό παιδιών για να αναδείξουν τις δικές τους εμμονές και τις δικές και παθογένειες ! Η απάντηση μου προς αυτούς είναι ότι πάντα αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν , οποίες και αν είναι αυτές , αλλά δεν θα τους κάνω την χάρη να τα παρατήσω! Εκ φύσεως είμαι άνθρωπος που δεν τα παρατάω . Είναι πολύ η δουλειά που έχω κάνει και ακόμα περισσότερη αυτή που πρέπει να κάνω μέχρι την λήξη της θητείας μας και κανένας «κύριος» που ξέρει μόνο να κουνάει το δάχτυλο δεν θα το σταματήσει αυτό , ότι και να κάνει , όσα ψέματα και να πει, όσο και να νομίζει ότι μπορεί να καθοδηγεί ανθρώπους και συνειδήσεις !

-Τι ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε από εδώ και πέρα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά π.χ. σε ένα γήπεδο ή μία άλλη δομή υπό την εποπτεία σας;

Το ατυχές περιστατικό πρέπει να μας αφυπνίσει και να μας κάνει ακόμα πιο προσεκτικούς . Εκτός του παραγωγού που ανέλαβε την ευθύνη , υπάρχουν και ευθύνες δικές μας τόσο για το πριν όσο και το μετά του ατυχήματος ! Όπως έχω ξαναπεί, ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα έχει τις ανάλογες κυρώσεις .

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ