Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Μαρκόπουλος – Δήμαρχος Γαλατσίου: «Νέος ενεργειακός φωτισμός στο οδικό δίκτυο»

 Breaking News

Γιώργος Μαρκόπουλος – Δήμαρχος Γαλατσίου: «Νέος ενεργειακός φωτισμός στο οδικό δίκτυο»
06 Δεκεμβρίου 2022

Την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στο Δήμο Γαλατσίου με την τοποθέτηση νέας τεχνολογίας φωτιστικών LED και εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης μέσω της εφαρμογής ΙΟΤ, προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλο, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου και της Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής Μ. Μίσκα.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 3.767.263,84 ευρώ, υπολογίζεται ότι, εκτός από τη λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών του δικτύου φωτισμού, θα συντελέσει καταλυτικά και στην εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον κατά 62% σε σχέση με αυτή που καταναλωνόταν από τα συμβατικά φωτιστικά, ενώ καθοριστική για τη σχέση ποιότητας – οικονομίας του φωτισμού είναι η παράλληλη εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης με την εφαρμογή ΙΟΤ.

Κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε για ακόμη μια φορά τη σπουδαιότητα του στρατηγικού στόχου της Περιφέρειας Αττικής στη δημιουργία ενός ασφαλούς, λειτουργικού, περιβαλλοντικά και ενεργειακά προσαρμοσμένου στη σύγχρονη πραγματικότητα οδικού δικτύου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, επισήμανε την καθοριστική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα τόσο στην ποιότητα του οδικού φωτισμού στον Δήμο Γαλατσίου, όσο και στην εξοικονόμηση ενέργειας με όφελος τόσο στα οικονομικά του Δήμου όσο και των δημοτών.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ