Εφημερίδα Κοινωνική

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει τον φάκελο Πάτση η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής

 Breaking News

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει τον φάκελο Πάτση η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής
03 Νοεμβρίου 2022

Βαρύς φαίνεται πως θα πέσει ο πέλεκυς στον ανεξάρτητο βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, καθώς η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, αποφάσισε να αποστείλει στη δικαιοσύνη το φάκελο με τα στοιχεία που συνέλεξε από τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που έχει καταθέσει.

Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση των μελών της, η επιτροπή Πόθεν Εσχες αποφάσισε να παραπέμψει τα ευρύτερα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών αλλά και τον Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.

Η επιτροπή αποφάσισε επίσης, να ζητήσει την άρση του τραπεζικού φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του κ. Πάτση, προκειμένου να διερευνηθεί διεξοδικά η εν γένει δραστηριότητά του, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα καθώς και η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων με το ελληνικό δημόσιο, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και την αποστολή των σχετικών ευρημάτων στα αρμόδια όργανα.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής, τα ευρήματα θα αποσταλούν και στο γενικό επίτροπο της επικρατείας του Ελεγκτικού συνεδρίου των στοιχείων του ελέγχου για καταλογισμό και επιστροφή ποσών στο δημόσιο εφόσον μετά από την άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ