Εφημερίδα Κοινωνική

Σταυρούλα Αντωνάκου – Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά: «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Κερατσινίου Δραπετσώνας προϋπολογισμού 7.6 εκ. ευρώ -Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής»

 Breaking News

Σταυρούλα Αντωνάκου – Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά: «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Κερατσινίου Δραπετσώνας προϋπολογισμού 7.6 εκ. ευρώ -Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής»
24 Νοεμβρίου 2022

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής το πρακτικό ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για το υποέργο 1 του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ». Το έργο έχει προϋπολογισμό 7.600.000,00 με Φ.Π.Α.

Το συγκεκριμένο έργο έχει στόχο την ασφαλή παροχέτευση των ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής  προς τους υφισταμένους κύριους συλλεκτήρες. Η χάραξη των προτεινόμενων αγωγών αποσκοπεί στην πύκνωση του δευτερεύοντος δικτύου με  αποδέκτες τους υφισταμένους κύριους αγωγούς, η επάρκεια των οποίων ελέγχθηκε στην μελέτη που εκπονήθηκε με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι ακόμη ένα σημαντικό έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής συμβάλει στην επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα  και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη στενή συνεργασία που οδηγεί στην άρση ενός σημαντικού προβλήματος το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες την ευρύτερη περιοχή Κερατσινίου Δραπετσώνας. «Εργαζόμαστε καθημερινά με βασικό στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της Αττικής και την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου υπογράμμισε ότι:

«Η έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός πραγματικά μεγάλου έργου, τόσο από άποψη προϋπολογισμού, όσο και από το μέγεθος της έκτασης που καλύπτει. Ακολουθώντας τις οδηγίες και κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη, θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών».

Το έργο

Εκτός από τους αγωγούς ομβρίων  θα κατασκευαστούν  φρεάτια υδροσυλλογής καθώς και διατάξεις εγκαρσίων υδροσυλλογών («κόφτρες»), σε θέσεις όπου αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση υδάτων λόγω της  συρροής  εξωτερικών λεκανών. Επίσης θα ενισχυθεί  το δίκτυο  των υφισταμένων φρεατίων υδροσυλλογής σε σημεία  όπως ενδεικτικά στην οδό Μ.  Κιουρί κοντά στο κατάστημα «Σκλαβενίτη», όπου παρατηρούνται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν αγωγοί μήκους οκτώ χιλιομέτρων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται:

  • Ανακατασκευή τμήματος του τρίτου υφισταμένου αγωγού ομβρίων «Πλακοσκεπής οχετός 3», διαστάσεων 3.50×2.50, σε μήκος 25 περίπου μέτρων, στην περιοχή της εκβολής του μέσα στο  CarTerminal στην ίδια με την υφιστάμενη στάθμη του.
  • Αγωγός  στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στην οδό Μπουμπουλίνας και στο χώρο του ΟΛΠ: ανακατασκευή με ορθογωνικές διατομές 3.00*1.00 και 4.00*1.00, σε μήκη 120 και 245 περίπου μέτρων, αντίστοιχα.

Η κατασκευή των εν λόγω αγωγών θα ανακουφίσει κατά μεγάλο ποσοστό την περιοχή των μηχανουργείων που βρίσκονται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας  η οποία λόγω του τοπογραφικού της υποβάθρου συγκεντρώνει μεγάλη ποσότητα ομβρίων υδάτων τα οποία αδυνατεί να αποχετεύσει εγκαίρως με αποτέλεσμα την εκδήλωση συχνών πλημμυρικών φαινομένων. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων στην περιοχή των Ταμπουρίων στον Πειραιά. Τα υπόλοιπα τμήματα των αγωγών με αποδέκτες του συλλεκτήρες  που εκβάλουν στη θάλασσα διερχόμενα από τον χώρο του CAR TERMINAL του ΟΛΠ, θα κατασκευαστούν με συμπληρωματικό έργο αφού η Περιφέρεια Αττικής εγκρίνει την μελέτη που ήδη εκπονεί ο ΟΛΠ προκειμένου να παραλάβει  την παροχή που έχει υπολογιστεί στην εγκριθείσα οριστική μελέτη που εκπονήθηκε από την  Περιφέρεια Αττικής.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ