Εφημερίδα Κοινωνική

Καλλιθέα: Ελεύθερος ο 48χρονος που σκότωσε τον 76χρονο με μπουνιά

Καλλιθέα: Ελεύθερος ο 48χρονος που σκότωσε τον 76χρονο με μπουνιά
02 Νοεμβρίου 2022

Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, η οποία αναφέρει ως αιτία θανάτου του 76χρονου άνδρα «πρόσφατο έμφραγμα μυοκαρδίου επί εδάφους παλαιού», επικαλέστηκε σήμερα κατά την απολογία του στην αρμόδια ανακριτική αρχή, ο 48χρονος άνδρας από το Καζακστάν, ο οποίος κατηγορείται ότι χτύπησε τον ηλικιωμένο στην Μαρίνα Καλλιθέας, την 28η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει τη ζωή του.

Μετά την απολογία του, ο 48χρονος αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, αρνούμενος ότι χτύπησε με γροθιές ή κλωτσιές τον άτυχο άνδρα. Να σημειωθεί ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Δήλωση του δικηγόρου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε και ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος επισημαίνει πως «ο κατηγορούμενος δημόσια διαπομπεύθηκε, η οικογένεια του στιγματίστηκε, πριν μιλήσει ο πλέον αρμόδιος, ο ιατροδικαστής».

«Η κοινή γνώμη από τις 28/10/2022 «βομβαρδίζεται» από δημοσιεύματα και αναρτήσεις για τον «δολοφόνο πυγμάχο», που με τις «θανάσιμες γροθιές του» σκότωσε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο στη μαρίνα της Καλλιθέας, ο οποίος ψάρευε , ενώ ο «ειδεχθής δολοφόνος» μόλις είχε εξέλθει από την θάλασσα, μετά από μπάνιο. Ο κατηγορούμενος δημόσια διαπομπεύθηκε, η οικογένεια του στιγματίστηκε, πριν μιλήσει ο πλέον αρμόδιος, ο ιατροδικαστής, ο οποίος ως αιτία θανάτου προσδιόρισε «ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΕΠΙ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΎ», δηλαδή παθολογική αιτία, η οποία δεν συνδέεται αιτιωδώς με σωματική βλάβη προκληθείσα από τον κατηγορούμενο. Ακολούθως η δίωξη που ασκήθηκε ήταν θανατηφόρος σωματική βλάβη σύμφωνα με το άρθρο 311 εδ. α του Ποινικού Κώδικα. Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση εμφανίσεως στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του κάθε 1 με 16 εκάστου μηνός.Αναμφισβήτητα ο θάνατος του συμπολίτη μας είναι τραγικό γεγονός και ασχέτως της μη υπάρξεως ποινικής ευθύνης, ο κατηγορούμενος αισθάνεται βαθιά λύπη και θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες την οικογένεια του θανόντος, ελπίζοντας οι συγγενείς του να δεχθούν να τον συναντήσουν και να τον ακούσουν», δηλώνει ο κ. Δημητρακόπουλος.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ