Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Μώραλης – Δήμαρχος Πειραιά: Αυτοψία σε δρόμους που ανακατασκευάζονται

 Breaking News

Γιάννης Μώραλης – Δήμαρχος Πειραιά: Αυτοψία σε δρόμους που ανακατασκευάζονται
25 Νοεμβρίου 2022

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης βρέθηκαν σήμερα στις οδούς Σ. Δραγούμη και  Ήβης στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, όπου το διάστημα αυτό εκτελούνται εργασίες στο οδόστρωμα.

Πρόκειται για μπετόδρομους με μεγάλη κλίση οι οποίοι ανακατασκευάζονται, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικοί και προσβάσιμοι  για τους πεζούς και τα οχήματα.

Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο  πλαίσιο του  μεγάλου έργου του Δήμου Πειραιά για την αποκατάσταση  συνολικά 58 μπετόδρομων στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται, πως ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη υλοποιήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου της πόλης, βάσει του οποίου έχουν ολοκληρωθεί ασφαλτοστρώσεις σε 144 δρόμους σε όλη την πόλη, ενώ το επόμενο διάστημα ξεκινά ένα ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων 127 δρόμων και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες από τον Δήμο Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής  ύψους 4.3 εκ. ευρώ.

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Τα έργα σε κάθε γειτονιά της πόλης έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς καθώς συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας. Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης 58 δρόμων με μεγάλη κλίση που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά. Οι εργασίες αυτές είναι αναγκαίες, καθώς υπάρχουν πολλοί μπετόδρομοι σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες – πλην της 4ης - και η  αποκατάστασή τους για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων είναι σημαντική. Δημιουργούμε λοιπόν σωστές συνθήκες, τόσο για την κυκλοφορία των οχημάτων όσο και για τους πεζούς, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών οι δρόμοι γίνονται πιο προσβάσιμοι, ασφαλείς και λειτουργικοί. Δεν σταματάμε στιγμή. Στόχος μας είναι να παρέμβουμε σε όσους περισσότερους δρόμους μπορούμε, έτσι ώστε να προσφέρουμε στους πολίτες ένα ασφαλές και άνετο οδικό δίκτυο,  βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα της πόλης μας. Όπως έχω ξαναπεί τα έργα «καθημερινότητας» όπως είναι οι ασφαλτοστρώσεις, οι αναπλάσεις πεζοδρομίων κ.α. έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς, καθώς αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ