Εφημερίδα Κοινωνική

Δ. Κεχαγιά: «Υλοποιούμε άλλη μια προεκλογική μας δέσμευση, είμαστε με πράξεις και έργα δίπλα στους συμπολίτες μας και τις ανάγκες τους»

 Breaking News

Δ. Κεχαγιά: «Υλοποιούμε άλλη μια προεκλογική μας δέσμευση, είμαστε με πράξεις και έργα δίπλα στους συμπολίτες μας και τις ανάγκες τους»
03 Νοεμβρίου 2022

Ξεκινά από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου να λειτουργεί μια νέα δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο Δήμο Πεντέλης, το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής. Το νέο κέντρο απευθύνεται στο σύνολο των κατοίκων του Δήμου Πεντέλης και παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας. Εκεί οι συμπολίτες μπορούν να απευθυνθούν στους εξειδικευμένους ιατρούς για δωρεάν κλινική εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου με στόχο την αποτροπή σοβαρών νοσημάτων.

Η προαγωγή της δημόσιας υγείας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής της Δήμητρας Κεχαγιά η οποία μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει τρεις νέες δομές και συγκεκριμένα:

• Κέντρο Ψυχικής Υγείας

• Κέντρο Άνοιας

• Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής

Στόχος του Δήμου Πεντέλης με τη δημιουργία του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής είναι η κλινική εξέταση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς επίσης και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τα νοσήματα αυτά.

Το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Πεντέλης θα εξυπηρετεί δωρεάν όλους τους πολίτες του Δήμου που έχουν ανάγκη, παρέχοντας κλινική εξέταση, προληπτικές εξετάσεις και προσυμπτωματικό έλεγχο στον οποίο πρέπει να προβούν ανάλογα με το προφίλ υγείας τους, την ηλικία τους και το ιατρικό ιστορικό τους πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το Κέντρο θα λειτουργεί προσωρινά στο πρώτο ΚΑΠΗ Μελισσίων στην οδό Αγίων Σαράντα. Η οριστική του θέση θα είναι η πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια μετά την ανακαίνισή τους που υλοποιεί ο Δήμος Πεντέλης. Συντονιστής του προγράμματος είναι ο Ψυχολόγος Υγείας Msc Sussex University Βασίλης Τσιοπανάς.

Το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος πλαισιώνεται από παθολόγο, καρδιολόγο, γυναικολόγο, δερματολόγο και διαιτολόγο τις εξής μέρες και ώρες κατόπιν ραντεβού που μπορούν οι πολίτες να κλείνουν μέσω της Ιστοσελίδας του Δήμου στον σύνδεσμο: https://penteli.intelliqueue.gr η τηλεφωνικά στο 210 8100884.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ