Εφημερίδα Κοινωνική

Α.Τ. Κορυδαλλού: Οι παρόντες αστυνομικοί μαζί με τον Διοικητή είναι 32, ενώ η οργανική δύναμη προβλέπει 86 Αστυνομικούς

Α.Τ. Κορυδαλλού: Οι παρόντες αστυνομικοί μαζί με τον Διοικητή είναι 32, ενώ η οργανική δύναμη προβλέπει 86 Αστυνομικούς
21 Νοεμβρίου 2022

Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, μετά από πρόσκληση μελών, επισκέφθηκαν και συμμετείχαν σε προγραμματισμένη συγκέντρωση προσωπικού την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.

Από τα μέλη της Ένωσης διαπιστώθηκαν τα εξής:

«Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας, γίναμε κοινωνοί σοβαρών εργασιακών προβλημάτων, για τους εργαζόμενους Αστυνομικούς αλλά και για την «ασφάλεια» των κατοίκων της περιοχής.

Το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα αστυνομεύει μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής με πληθυσμό λίγο πάνω από 64.000 χιλιάδες κατοίκους, ενώ παράλληλα στην περιοχή εδρεύουν οι φυλακές Κορυδαλλού που είναι ένα από τα κύρια συμπλέγματα φυλακών της χώρας και φιλοξενούνται τόσο άνδρες όσο και γυναίκες.

Διαπιστώθηκε ότι, μαζί με τον Διοικητή της Υπηρεσίας οι παρόντες αστυνομικοί είναι μόνο 32 , ενώ η οργανική δύναμη του τμήματος προβλέπει 86 Αστυνομικούς. Παράλληλα παρατηρήθηκαν προκλητικές ελλείψεις και μη τήρηση του σχεδίου ασφαλείας των φυλακών, σε βαθμό που να τίθεται σε πρόδηλο κίνδυνο η ασφάλεια και των συναδέλφων μας.

Για την θλιβερή και επικίνδυνη αυτή πραγματικότητα ζητάμε να γίνει έλεγχος πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο! Ενώ απαιτούμε τη λήψη πρωτοβουλιών για να δοθούν λύσεις σε ένα πρόβλημα που αν παραμείνει ως έχει, είναι θέμα χρόνου να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

Απαιτούμε, ασφάλεια για τους συναδέλφους μας και την άμεση ενίσχυση της Αστυνόμευσης στην περιοχή του Κορυδαλλού!

Τέλος, επειδή τα προβλήματα εντός των αστυνομικών υπηρεσιών καθημερινά αυξάνονται αντί να μειώνονται, προτείνουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από την ηγεσία μας ( Π.χ τη δημιουργία ομάδας εργασίας), που θα έχουν σαν στόχο τον εντοπισμό και την αναγνώριση της προβληματικής καθημερινότητας των αστυνομικών υπηρεσιών, τη δημιουργία προτάσεων για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και φυσικά την αναζήτηση κινήτρων για να γίνουν τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας, υπηρεσίες που θα «επιθυμούν» να υπηρετήσουν οι συνάδελφοί μας.»

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ