Εφημερίδα Κοινωνική

«Ξήλωσαν» καρτέλ ναρκωτικών, κατέσχεσαν έναν τόνο χασίς

«Ξήλωσαν» καρτέλ ναρκωτικών, κατέσχεσαν έναν τόνο χασίς
28 Οκτωβρίου 2022

Μια σύμπραξη μελών του αλβανικού καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών με Έλληνες διακινητές και dealers, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθει μια εγκληματική οργάνωση που χρηματοδοτούσε, καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη σε όλη τη χώρα.

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να «ξεδοντιάσει» τη συμμορία, να εντοπίσει τη μυστική φυτεία σε απόμερο σημείο της Ηλείας και να κατασχέσει σχεδον έναν τόνο χασίς η αξία του οποίου ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα απο τη δικογραφία που άποκαλύπτει το protothema.gr, ξεδιπλώνεται όλη η δράση του κυκλώματος.

Ο αρχηγός και τα μέλη

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό η δομή της οργάνωσης και οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι. «Κατόπιν κατάλληλου αξιοποιήσεως πληροφοριών, αναφορικά για την δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη ορεινή δασική περιοχή στην περιοχή Δίβρη(Λάμπεια) Ηλείας με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην ελληνική επικράτεια, ύστερα από αστυνομικές ενέργειες εξακρίβωσης και διασταύρωση στοιχείων, χρησιμοποιήσεως ειδικών ανακριτικών τεχνικών δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων (profilling) πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση καθώς και ο ρόλος εκάστου των μελών του κυκλώματος και συγκεκριμένα:

kartel1

Ένας 30χρονος Αλβανός ανέλαβε την χρηματοδότηση της εγκατάστασης και καλλιέργειας των δενδρυλλίων κάνναβης και επιπλέον, την ανεύρεση του απαραίτητου εργατικού δυναμικού, τον συντονισμό και τον ανεφοδιασμό για την καλλιέργεια και συγκομιδή της κάνναβης.

Ένας 50χρονος Έλληνας ανέλαβε την χρηματοδότηση της εγκατάστασης και καλλιεργείας των δενδρυλλίων κάνναβης και την ανεύρεση οχημάτων για την διευκόλυνση της μεταφοράς εργατικού δυναμικού και εφοδίων στο χώρο της φυτείας.

Ένας 56χρονος Έλληνας, ανέλαβε την εποπτεία και τον έλεγχο της φυτείας, τον ανεφοδιασμό και την καλλιέργεια και συγκομιδή της κάνναβης, την ανεύρεση κατάλληλων μέσων και την διευκόλυνση της μεταφοράς εργατικού δυναμικού και εφοδίων στο χώρο της φυτείας καθώς και την μεταφορά, φύλαξη και αποθήκευση των ποσοτήτων κάνναβης προς περαιτέρω διακίνηση.

Ο γιος του 56χρονου Έλληνα, ηλικίας 26 ετών, ανέλαβε την φύλαξη και αποθήκευση των ποσοτήτων κάνναβης προς περαιτέρω διακίνηση.

Ένας ημεδαπος ηλικιας 49ετών, ανέλαβε την επιτήρηση της εγκατάστασης και την λήψη μέτρων προφυλάξης.

Τα υπόλοιπα πέντε άτομα, όλοι Αλβανοί υπήκοοι, ανέλαβαν την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και την συγκομιδή αυτής».

Το ξεδόντιασμα

Η μεγάλη επιχείρηση αποφασίστηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου σε τρια διαφορετικά σημεία. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία: «Απο τις πρώτες πρωινές ώρες 24 Οκτωβρίου 2022, προς αποδόμηση του εγκληματικού κυκλώματος και αποτροπή της διασποράς ναρκωτικών ουσιών στην παράνομη αγορά, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε τρια διαφορετικά σημεία:

Στις στις 10:30 σε ανώνυμη οδό στην Τραγάνα του νομού Φθιώτιδας, ο Έλληνας συλληφθείς κατελήφθη να κατέχει για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τρεις νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο ακατεργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 322 γραμμαρίων.

Στις 14:30 επί της οδού Κανάρη στην Αρτέμιδα Αττικής δυο εκ των μελών της οργάνωσης κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης τρία μαύρα σακίδια με περιεχόμενο 23 ναιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 21 κιλά.

Τέλος στις 17:00 σε δασώδη περιοχή στην Λάμπεια Ηλείας κατελήφθησαν να έχουν εγκαταστήσει από κοινού πλήρως εξοπλισμένη φυτεία καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και να κατέχουν τουλάχιστον 670 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 40 έως 250 εκατοστών του μετρου περίπου, καλλιεργούμενα επιμελώς με σκοπό την περαιτέρω πώληση κάνναβης καθώς και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 920 κιλών με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση»

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ