Εφημερίδα Κοινωνική

Βορίδης: Οι εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν με τα στοιχεία της νέας απογραφής

 Breaking News

Βορίδης: Οι εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν με τα στοιχεία της νέας απογραφής
25 Οκτωβρίου 2022

Οι βουλευτικές εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν με τα στοιχεία της νέας απογραφής, τόνισε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Σημείωσε ότι βάσει του Συντάγματος, η κατανομή των εδρών θα γίνει με βάση το νόμιμο πληθυσμό της καθε περιοχής και τα στοιχεία θα αυτό θα υπάρχουν απο 31/12 και έπειτα.

Ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι υπάρχουν δύο εκδοχές για το τι θεωρείται ως η τελευταία απογραφική πράξη.

Η μία να θεωρηθεί η τελευταία απογραφή, δηλαδή το τελευταίο email ή τηλέφωνο, κάτι που έγινε τον περασμενο Φεβρουαριο- Μάρτιο και η άλλη ως τελευταία απογραφική πράξη να θεωρηθεί η τελευταία νομική πράξη που έχει σχέση με την απογραφή, κάτι που δεν έχει ολοκληρωθει.

Αν ληφθεί υπόψη η πρώτη εκδοχή, τα στοιχεία της νέας απογραφής για τις εκλογές ισχύουν από Φεβρουάριο- Μάρτιο του 2023. Αν ληφθεί υπόψη η δεύτερη, τότε ισχύουν από 31/12/23, δηλαδή μετά τις εκλογές.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη την πρώτη εκδοχή.

Όσον αφορά στις ημερομηνίες των εκλογών σημείωσε ότι οι αυτοδιοικητικές θα γίνουν τον Οκτώβρριο του 2023, στην ημερομηνία που ορίζεται από το νόμο.

Για τις εθνικές εκλογές τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει υπόψη του διάφορες παραμέτρους όπως τις πανελλήνιες εξετάσεις και την περίοδο του καλοκαιριού.

Όπως σημειωσε μαλιστα, πολιτικά, ο Απρίλιος είναι ίδιος με τον Ιούνιο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ηλεκτρονικής ψήφου, τόνισε ότι ακόμα είμαστε μακριά καθως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει ευρύτατη πλειοψηφία και συμφωνία στη Βουλή.

Δήλωσε μάλιστα ότι σε αυτό το ενδεχόμενο αντιδρά η αριστερά.

Όσο μειώνεται η επιρροή της αριστεράς, τόσο θα βρισκόμαστε εγγύτερα στην ηλεκτρονική ψήφο, τόνισε ο κ Βορίδης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ