Εφημερίδα Κοινωνική

Βόλος: Πατέρας επιτέθηκε με μαχαίρι στο γιο του μετά από καβγά

Βόλος: Πατέρας επιτέθηκε με μαχαίρι στο γιο του μετά από καβγά
19 Οκτωβρίου 2022

Στο αυτόφωρο των δικαστηρίων του Βόλου οδηγήθηκαν σήμερα πατέρας και γιος μετά από καβγά, με τον πατέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, να καταλήγει να τραυματίζει τον γιο του με μια μαχαιριά στο χέρι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας άρχισε να βρίζει την πρώην σύζυγό του, και μητέρα του νεαρού, η οποία διαμένει αλλού, σε συγγενικό της σπίτι. Στη συνέχεια η κατάσταση κλιμακώθηκε, με τον πατέρα να αρπάζει μαχαίρι από την κουζίνα και να το στρέφει εναντίον του παιδιού του. Ο νεαρός στην προσπάθειά του να αποφύγει το χτύπημα τραυματίστηκε στο χέρι, σύμφωνα με το thenewspaper. Έπειτα, ο πατέρας, βγήκε για να ζητήσει βοήθεια από γειτονικό σπίτι.

Ενώπιον του δικαστηρίου, υποστήριξε πως οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι ψευδείς, πως ο γιος του είναι εκείνος που τον χτύπησε πρώτος στο κεφάλι και εν συνεχεία, όταν ο ίδιος αναζήτησε βοήθεια εκτός σπιτιού, αυτοτραυματίστηκε με σκοπό να τον στοχοποιήσει.

Αν και στην αρχική του κατάθεση είχε αναφέρει ότι ο γιος του του επιτέθηκε πρώτος κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς ψαλίδι, ενώπιον της εισαγγελίας παραδέχτηκε πως τέτοιο αντικείμενο δεν χρησιμοποιήθηκε. Όσο για τα χτυπήματα που υποστήριξε πως δέχτηκε στο κεφάλι, δεν βρέθηκαν πάνω του τραύματα που να αποδεικνύουν σωματική βία.

Μάρτυρας στο περιστατικό υπήρξε ένας στενός φίλος του γιου, ο οποίος επιβεβαίωσε την επίθεση του πατέρα, σχολιάζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά και ζητώντας τη βοήθεια των δικαστικών Αρχών. «Δεν πρέπει να μένουν μαζί» σχολίασε.

Η οικογένεια έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διαπληκτισμούς. Το σπίτι όπου διαμένουν έχει παραχωρηθεί από συγγενικό πρόσωπο στον νεαρό για προσωπική του χρήση, αλλά παρά τους καυγάδες ο πατέρας δεν ψάχνει αλλού κατάλυμα.

Σημειώνεται ότι τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα του νεαρού έχουν υπάρξει ή είναι χρήστες ουσιών, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης, κάνοντας προσπάθεια να καλυτερεύσει την ζωή του.

Ο γιος κρίθηκε αθώος, ενώ ο πατέρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών και πρόστιμο 690 ευρώ, ποινή η οποία αναστέλλεται υπό τον όρο να μετακομίσει άμεσα σε άλλη οικία.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ