Εφημερίδα Κοινωνική

Σταυρούλα Αντωνάκου (Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά): Προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά -ΛΥΣΗ και στο «πολύπαθο» σημείο του Κερατσινίου, στο ύψος του Σκλαβενίτη

 Breaking News

Σταυρούλα Αντωνάκου (Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά): Προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά -ΛΥΣΗ και στο «πολύπαθο» σημείο του Κερατσινίου, στο ύψος του Σκλαβενίτη
19 Οκτωβρίου 2022

Σε ανάρτησή τη, η Σταυρούλα Αντωνάκου, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, τονίζει:

«Απ’το 2019 δώσαμε προτεραιότητα στα έργα που θωρακίζουν τις πόλεις μας και προστατεύουν τους πολίτες. Τρία χρόνια μετά έχοντας εγκρίνει-χρηματοδοτήσει-δημοπρατήσει και κυρίως ξεκινήσει αντιπλημμυρικά έργα υψίστης σημασίας αποκλειστικής χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής, στην Ενότητα Πειραιά, προχωράμε και στην δημοπράτηση ενός ακόμα, στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Ίσως το πιο δύσκολο καθότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά και χρονίζοντα προβλήματα και κυρίως το ότι οι αγωγοί απορροής θα περνούν εντός του Λιμένα, ο οποίος ανήκει στον ΟΛΠ ΑΕ (COSCO).

αντιπλημμυρικα3

Μετά από πολλές συσκέψεις, πιέσεις αλλά και προσπαθώντας να βρούμε την λύση, αποφασίσαμε με τον Περιφερειάρχη Γ.Πατούλη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, την δημοπράτηση του κύριου μέρους του έργου (καθότι έχουμε εγκρίνει την χρηματοδότηση του!), το οποίο θα δώσει την λύση στο πρόβλημα των πλημμυρών στο «πολύπαθο» σημείο, στα Μηχανουργεία και στο ύψος του Σκλαβενίτη! Το δεύτερο μέρος του έργου θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες για δημοπράτηση, αφού η ΟΛΠ ΑΕ έχει δεσμευτεί και προχωρά σε μια τροποποιητική μελέτη για το σημείο που αφορά στο Λιμάνι.

αντιπλημμυρικα

Οι εποχές επιβάλουν τέτοια έργα και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να τα έχουν ως προτεραιότητα. Είναι ουσίας, άλλωστε και όχι «φωτογραφίας», τα οποία προστατεύουν και αναβαθμίζουν την ζωή όλων!

Συνεχίζουμε…»

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ