Εφημερίδα Κοινωνική

Σούπερ μάρκετ: Τι θα είναι τελικά το «καλάθι της νοικοκυράς» και πώς θα βρείτε τα προϊόντα με χαμηλές τιμές

 Breaking News

Σούπερ μάρκετ: Τι θα είναι τελικά το «καλάθι της νοικοκυράς» και πώς θα βρείτε τα προϊόντα με χαμηλές τιμές
11 Οκτωβρίου 2022

Σύσκεψη αναμένεται να έχει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με τους υπηρεσιακούς παράγοντες υπό τον ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο για τις κατηγορίες των προϊόντων των σούπερ μάρκετ που θα συμπεριληφθούν στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι θα σταλούν στις αλυσίδες των σουπερ μάρκετ οι κατηγορίες των προϊόντων που θα συμπεριληφθούν στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς» και ότι το επόμενο 10ήμερο θα παρουσιαστεί αυτό στους καταναλωτές.

«Μέσα στα όρια του καλαθιού που θα είναι δηλωμένο στο υπουργείο Ανάπτυξης και αναρτημένο στις αλυσίδες και στον e-καταναλωτής, οι αυξήσεις θα είναι πάρα πολύ χαμηλές έως και μηδενικές. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να χτίσουμε ένα υπόστεγο μέσα στη θύελλα για να προσφέρουμε την ευκαιρία στο κάθε νοικοκυριό να έχει μια ολοκληρωμένη ευκαιρία για τα βασικά προς το ζην αγαθά με πολύ χαμηλές ή και μηδενικές πληθωριστικές αυξήσεις» τόνισε.

Στο “καλάθι” θα συμμετέχουν τα σούπερ μάρκετ που έχουν ετήσιο τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, όπως είχε ξεκαθαρίσει πρόσφατα ο κ. Γεωργιάδης. Επίσης επισημαίνεται πως το καλάθι θα έχει προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την αγορά και ότι αυτά θα έχουν ειδική σήμανση. Στο καλάθι αναμένεται να συμπεριληφθούν βασικά προϊόντα όχι όμως είδη πολυτελείας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ