Εφημερίδα Κοινωνική

Κολωνός: Επίτροπος σε εκκλησία στον Λόφο Σκουζέ ο 53χρονος που εξέδιδε τη 12χρονη

Κολωνός: Επίτροπος σε εκκλησία στον Λόφο Σκουζέ ο 53χρονος που εξέδιδε τη 12χρονη
10 Οκτωβρίου 2022

Άναυδοι οι ιερείς και το ποίμνιο της εκκλησίας του Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, το όποιο σύμφωνα με την κατάθεση του στους αστυνομικούς έπεσε θύμα βιασμού και μιας καλοστημένης παγίδας από τον 53χρονο Ηλία Μίχο στον Κολωνό, ο οποίος για παραπάνω από τρία χρόνια κατείχε την θέση του επιτρόπου στον ιερό ναό.

Σύμφωνα με τον εφημέριο του ιερού ναού πατέρα Νικόλαο Αργυρόπουλο ο 53χρονος εκκλησιαζόταν ανελλιπώς, εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντα του στην εκκλησία, ωστόσο η συμπεριφορά του και το γεγονός πως του άρεσε να ξεχωρίζει και να φαίνεται πως κάποιος είναι, δεν ταίριαζε με τα πιστεύω των ιερέων του ναού που τον απομάκρυναν:

«Έχουμε μείνει άναυδοι όλοι εδώ στην εκκλησία και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Αν ισχύουν όλα αυτά που του καταλογίζουν μιλάμε για ένα κτήνος. Εμείς τον είχαμε διώξει από εδώ πριν από επτά χρόνια. Τον είχαμε αποπέμψει κι αυτόν και την γυναίκα του. Τον είχαμε επίτροπο και πλέον δεν έχουμε καμία συνεργασία μαζί του» αναφέρει ο πατέρας Νικόλαος και προσθέτει :

«Ήταν άνθρωπος που του άρεσε να φαίνεται. Όποιος ερχόταν εδώ και είχε μια αναγνωρισιμότητα αμέσως τον έβγαζε φωτογραφίες, τις αναρτούσε συνεχώς στο διαδίκτυο. Είχαν μια περίεργη συμπεριφορά που δεν την αντέξαμε και σταματήσαμε κάθε επαφή».

Σχετικά με τις κατηγορίες για τις οποίες βαρύνεται ο 53χρονος ο εφημέριος του Αγίου Αιμιλιανού στον Λόγο Σκουζέ είναι κάθετος :

«Αν όλα αυτά που λένε ισχύουν θέλει κρέμασμα δεν μπορώ να το συλλάβω όλο αυτό το κακό. Σε ένα παιδάκι τρυφερό να φερθεί έτσι. Εκμεταλλεύτηκε την δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω. Η δικαιοσύνη εύχομαι να αποκαλύψει την αλήθεια διότι όπως αποδείχτηκε από τις πράξεις του ο άνθρωπος ήταν καμουφλαρισμένος. Σ εμάς δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, φαινόταν σωστός και καλός. Απλά δεν μας άρεσε όλη αυτή η προβολή. Πήγε σε εκδήλωση στη Νέα Ιωνία φωτογραφήθηκε δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, είδε τον Γιώργο Πατούλη επίσης, εδώ με εμάς ατελείωτες φωτογραφίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τον είχαμε υιοθετήσει. Αν είναι αλήθεια όλα αυτά είναι κτήνος και πρέπει να πληρώσει, αλλά επαναλαμβάνω αν είναι αλήθεια».

Μετά τον διωγμό του από τον Άγιο Αιμιλιανό ο 53χρονος βρέθηκε στην Εκκλησία του Εσταυρωμένου:

«Έφυγε από εμάς και πήγε στην εκκλησία του Εσταυρωμένου. Εκεί μας κατηγορούσε πως δεν είμαστε καλοί και πως δεν βοηθήσαμε εκείνον και την γυναίκα του να είναι στο προσκήνιο. Ως επίτροπος μας ζητούσε και του επιτρέπαμε να κρατάει τον Σταυρό στην περιφορά του Επιταφίου και την Ελληνική σημαία σε εκδηλώσεις των εθνικών εορτών. Τον επίτροπο εδώ τον έκανε για τρία χρόνια. Το είχε αναρτήσει μέχρι και στο διαδίκτυο για τέτοιον άνθρωπο μιλάμε. Το να είσαι επίτροπος είναι μεγάλη τιμή για εκείνον και την οικογένεια του, αλλά όχι κι έτσι».

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη

Η δικηγόρος, αποκάλυψε μιλώντας στο Mega πώς αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης που βίωνε η 12χρονη στα χέρια του 53χρονου. Συγκεκριμένα, το συγγενικό περιβάλλον της ανήλικης είδε τα μηνύματα που είχε λάβει στο κινητό της η 12χρονη από τον δράστη, τα οποία η δικηγόρος τα χαρακτήρισε σοκαριστικά.

«Αμέσως μόλις το αντιλήφθηκαν πήραν το παιδί, πήγαν στη ΓΑΔΑ και έκαναν καταγγελία. Θεωρώ έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την Αστυνομία. Έχουν δέσει πολύ καλά την υπόθεση, ασχολούνται μαζί της περίπου ένα μήνα και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που είχε ησυχάσει ο δράστης και θεωρούσε ότι δεν θα αποκαλυφθεί», είπε η δικηγόρος της οικογένειας.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος άρχισαν να παρακολουθούν στενά τον 53χρονο. Έντόπισαν τα ψεύτικα προφίλ που είχε δημιουργήσει, με πλήθος βίντεο και γυμνών φωτογραφιών της ανήλικης ενώ είδαν τις συνομιλίες που είχε ο 53χρονος με παιδεραστές που πλήρωναν για να συνευρεθούν με την 12χρονη.

Βγήκε ένταλμα σύλληψης και του φόρεσαν χειροπέδες. Μαζί με τον 53χρονο συνελήφθη και ένας 42χρονος που τον πλήρωνε για να κακοποιεί σεξουαλικά το παιδί. Και οι 2 κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ