Εφημερίδα Κοινωνική

Κ. Κατσαφάδος: «Τα έξι κομβικά σημεία της ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής»

 Breaking News

Κ. Κατσαφάδος: «Τα έξι κομβικά σημεία της ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής»
12 Οκτωβρίου 2022

Ο Κώστας Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων ΝΔ, σε πρόσφατο άρθρο του, στο “manifesto”, γύρω από το θέμα του μεταναστευτικού, σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Οσα διαπράχθηκαν στα νερά της Λέσβου και των Κυθήρων και στοίχισαν τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, γυναικών και ενός ανήλικου παιδιού, έχουν ένοχο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ερντογάν. Με εντολές του και με την ανοχή-συνενοχή του εκατοντάδες διακινητές θησαυρίζουν, παίζοντας με τις ζωές παιδιών, γυναικών και ανδρών, τους οποίους τους βάζουν σε βάρκες και πλοία θανάτου και τους στέλνουν σε ταξίδια στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς γυρισμό. Αυτή είναι η επιλογή που κάνει ο Τούρκος πρόεδρος από την ώρα που ξέσπασε το προσφυγικό: να εργαλειοποιεί τους δυστυχισμένους για να ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Για να κάνει πράξη τις τουρκικές απειλές, ότι θα… πνίξει την Ευρώπη με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες εάν δεν υποκύψουν στα παράλογα οράματά του και στα σχέδια αναθεωρητισμού τουΤην ίδια ώρα που ο κ. Ερντογάν στέλνει με 8 και 9 μποφόρ ανθρώπους να θαλασσοπνιγούν, το Ελληνικό Λιμενικό δίνει κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες μάχες με τα κύματα με στόχο να σώσει τις ανθρώπινες ζωές. Αυτό κάνει μήνες τώρα, παρά τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς επαγγελματιών ακτιβιστών, τους οποίους υποθάλπουν δυστυχώς αρκετά στελέχη από το κόμμα της αντιπολίτευσης υιοθετώντας άκριτα ισχυρισμούς τους. Τα στελέχη Λιμενικού-Ακτοφυλακής έχουν σώσει χιλιάδες ανθρώπους που… στέλνονται από απέναντι, με τις βάρκες και τα σαπιοκάραβα-φέρετρα. Πιστεύω ότι η πολιτική μας κινείται ακριβώς στο σημείο που τέμνεται η εθνική κυριαρχία και η διεθνής νομιμότητα με τον ανθρωπισμό και με τα δικαιώματα των προσφύγων. Για μας είναι κομβικά τα έξι σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής μας για την οποία έχουμε δεσμευτεί:

-Φύλαξη των συνόρων.
-Αμεσος διαχωρισμός προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.
-Απέλαση όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία.
-Κλειστές και ελεγχόμενες δομές.
-Διαφάνεια και έλεγχος στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
-Δικαιοσύνη στις παροχές προς όσους παραμένουν στη χώρα.

Την ώρα που η Τουρκία αδιαφορεί για τις ανθρώπινες ζωές, δέσμευση και πράξη μας είναι να σώζουμε ζωές. Αυτή είναι και η διαφορά μας με το καθεστώς Ερντογάν. Και θέλω με την ευκαιρία αυτής μου της παρέμβασης, να ευχαριστήσω τα ηρωικά στελέχη του Λιμενικού-Ακτοφυλακής που δίνουν και τον εαυτό τους στις προσπάθειες διάσωσης».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ