Εφημερίδα Κοινωνική

Υπουργικό Συμβούλιο – Μητσοτάκης: Μια σειρά από ρυθμίσεις θα δρομολογηθούν τον επόμενο μήνα

 Breaking News

Υπουργικό Συμβούλιο – Μητσοτάκης: Μια σειρά από ρυθμίσεις θα δρομολογηθούν τον επόμενο μήνα
26 Οκτωβρίου 2022

Συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πριν από ένα μήνα είχε ζητήσει να ελέγχονται σε σταθερή βάση οι ρυθμοί των προτεραιοτήτων του κυβερνητικού έργου και πρόσθεσε: «Τα μέτρα που εξήγγειλα στη ΔΕΘ, πρόκειται για μέτρα που ενισχύουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχει ψηφιστεί η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η αύξηση του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές, η απαλλαγή από τέλη επιτηδεύματος μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης, σημείωσε ότι μια σειρά από ρυθμίσεις θα δρομολογηθούν τον επόμενο μήνα όπως η επιταγή των 250 ευρώ τον Δεκέμβριο για τους ευάλωτους και η επέκταση του επιδόματος μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες για τις απασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, θα διατεθούν όπως είπε 300 αντί 174 εκατομμυρίων που είχαν διατεθεί πέρυσι για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Και πρόσθεσε: «Να θυμίσω ότι είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε μέτρα επειδή δημιουργήσαμε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο. Δεν θα δεχθούμε απόκλιση από τους στόχους. Αποδεικνύουμε ότι επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης στους πολίτες». Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο Οδηγός «σπίτι μου», με στόχο την προσιτή στέγη κυρίως για τους νέους, παρεμβάσεις που αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ. Το αντίτιμο του στεγαστικού δανείου θα είναι μικρότερο από τη δόση του ενοικίου». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι είναι σημαντική εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων των συντάξεων και «έτσι θα είμαστε συνεπείς στην υλοποίηση του προγραμματισμού μας».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ