Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γνωστές ρυζογκοφρέτες

 Breaking News

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γνωστές ρυζογκοφρέτες
25 Οκτωβρίου 2022

Στην ανάκληση τριών διαφορετικών ειδών ρυζογκοφρέτας προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς παρασκευάστηκαν με ρύζι στο οποίο βρέθηκε η ουσία αφλατοξίνη Β1.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, πρόκειται για βιολογικές γκοφρέτες από ρύζι οι οποίες πωλούνται σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.

H ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, ο φορέας ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση από τις βέλγικες εταιρείες «Continental Bakeries Belgium» και «Lima natuurvoeding NV» στην ελληνική αγορά βιολογικές ρυζογκοφρέτες για την παρασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη (ρύζι) στην οποία ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη Β1.

Ύστερα από έρευνα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ αποσύρονται τα παρακάτω προϊόντα:

Α) το προϊόν με εμπορική ονομασία «BRINK ORG RICE CAKES SALT & SESAME 12X100G» παρτίδας Η22160F και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 10.06.23, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ » με ενδεικτική φωτογραφία:

a-58-394x600

Β) το προϊόν με εμπορική ονομασία «AΒ ΤΗΙΝΚ ΒΙΟ RICE CAKES 12X100G» παρτίδας Η22155J και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 05.06.23, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» με ενδεικτική φωτογραφία:

a-59-409x600

γ) το προϊόν με εμπορική ονομασία «LIMA ORGANIC RICE CAKES THIN 130G» παρτίδας R22182B και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 07.02.23, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «MKM VITALITY ΕΠΕ» με ενδεικτική φωτογραφία:

a-60-401x600

O Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ