Εφημερίδα Κοινωνική

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3 – Ισχύει ό,τι είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη

 Breaking News

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3 – Ισχύει ό,τι είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη
25 Οκτωβρίου 2022

«Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass-3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ενώ, ερωτηθείς ειδικά για το πετρέλαιο κίνησης, επανέλαβε πως «ισχύει ό,τι είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Δεν είπε ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο». Και πρόσθεσε ότι «δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και ουσιαστικά από την αντιπολίτευση μας λένε αυξήστε το έλλειμμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμμα 1,7% (του ΑΕΠ)».

Στην ερώτηση «γιατί είστε κάθετα αντίθετος στη μείωση του ΕΦΚ;» απάντησε ότι «τα μέτρα δεν μπορεί να είναι οριζόντια, πρέπει να εκτιμάται το δημοσιονομικό κόστος, που δεν το αντέχουμε. Τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας εισπράττονται. Δημόσια δεν έχω αποκλείσει ποτέ τίποτα, αλλά είναι δύσκολο να κάνεις σχεδιασμό με τόσο μεγάλη μεταβλητότητα. πρέπει να είσαι κοντά στην κοινωνία, αλλά να έχεις και περιθώρια. Βασική στόχευση είναι να πετύχουμε αυτά που λέει ο προϋπολογισμός. Να επιστρέψουμε σε χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται θέμα παρέμβασης στο πετρέλαιο κίνησης».

Επεσήμανε στη συνέχεια ότι «υπάρχει το επίδομα θέρμανσης, ανοίγει προσεχώς η πλατφόρμα. Είναι διευρυμένα φέτος τα κριτήρια για το επίδομα». Σχετικά με την «επιταγή ακρίβειας», ανέφερε πως «θα δοθούν 500 εκατ. ευρώ σε ευάλωτους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί» και πρόσθεσε ότι για τις αυξήσεις στην αγορά «θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί».

Τέλος, όσον αφορά στους συνταξιούχους, δήλωσε ότι υπάρχουν τρεις παρεμβάσεις, η μόνιμη αύξηση που αφορά σε περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, η αύξηση από την εισφορά αλληλεγγύης και η παρέμβαση για τους πιο ευάλωτους.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ