Εφημερίδα Κοινωνική

Χρ. Σαλαλές: «Πως μπορούμε να χτυπήσουμε την ακρίβεια σε ενέργεια και βασικά αγαθά»

 Breaking News

Χρ. Σαλαλές: «Πως μπορούμε να χτυπήσουμε την ακρίβεια σε ενέργεια και βασικά αγαθά»
13 Οκτωβρίου 2022

Ο Χρήστος Σαλαλές, ο οποίος διεκδικεί να είναι υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Β΄ Πειραιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που οι Έλληνες υποφέρουν από την ακρίβεια, από τις αυξήσεις στα βασικά αγαθά, στα ενοίκια, την ώρα που η ενεργειακή κρίση και οι υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα, στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η ΝΔ προσπαθεί να λύσει το θέμα με πρόσκαιρα επιδοματικά μέτρα.

Η ΝΔ αφήνει ανεξέλεγκτες τις ανατιμήσεις, θεωρώντας αυτές ως «αναπόφευκτες» λόγω της ενεργειακής κρίσης, επιδοτώντας στην ουσία τα υπερκέρδη και την αισχροκέρδεια των ολίγων. Την ίδια ώρα, με μία στείρα επιδοματική πολιτική, μοιράζει τους φόρους που ο ίδιος ο πολίτης με μεγάλο κόπο καταβάλει. Με τους φόρους των πολιτών επιδοτεί τα κέρδη της ολιγαρχίας.

Και φυσικά για την κατάσταση που βιώνουμε ποτέ δεν φταίει η ΝΔ, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτούς πάντοτε υπάρχει ένα άλλοθι (μνημόνια, πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση κ.ο.κ.). Η γνωστή επωδός, ώστε να είμαστε και ευχαριστημένοι και να λέμε «δόξα τω θεώ» που δεν έχουν έλθει και χειρότερα.

Η πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από την πρώτη στιγμή ήταν :

- Να μπει πλαφόν στη λιανική, ώστε να πληρώνουν και οι εταιρείες ένα κόστος αυτής της περιπέτειας και όχι να κερδίζουν χειμώνα – καλοκαίρι.

- Να αποσυνδεθεί η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου.

- Να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των λίγων για να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες των πολλών.

- Να δοθούν φορολογικά κίνητρα για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, όπως έκπτωση φόρου και μείωση ΦΠΑ για ηλιακούς θερμοσίφωνες.

- Να μειωθεί η γραφειοκρατία στο Εξοικονομώ.

- Να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στις αστικές συγκοινωνίες των φτωχότερων πολιτών.

- Να μειωθεί το ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.

- Να μειωθεί η φορολογία στα καύσιμα.

Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται στην Ισπανία, την Πορτογαλία και αλλού.

Με ξεκάθαρο τρόπο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ζητά η στήριξη προς τους πολίτες να δίνεται με κίνητρα εξοικονόμησης ενέργειας και παράλληλα η επιδότηση της κιλοβατώρας να γίνεται κλιμακωτά, ανάλογα με το εισόδημα του καθενός. Είναι μεγάλη κοινωνική αδικία να παίρνει την ίδια επιδότηση ο πλούσιος με το μισθοσυντήρητο των 300 – 400 ευρώ».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ