Εφημερίδα Κοινωνική

Πολεμική αεροπορία: Στη δύναμη της HAF σταδιακά οι 83 «οχιές» – Τα πρώτα δύο Viper στη βάση τους, τρομάζουν τα χαρακτηριστικά τους

Πολεμική αεροπορία: Στη δύναμη της HAF σταδιακά οι 83 «οχιές» – Τα πρώτα δύο Viper στη βάση τους, τρομάζουν τα χαρακτηριστικά τους
12 Σεπτεμβρίου 2022

Η δεκαετία στασιμότητας σε ζητήματα εξοπλιστικά αποτελεί πια παρελθόν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν με ταχύτατες διαδικασίες στην ενίσχυση των τριών Κλάδων, πραγματοποιώντας στοχευμένες δράσεις που είναι ικανές να ανατρέψουν τα δεδομένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Το Πολεμικό Ναυτικό ήδη πραγματοποιεί άλματα προς τη νέα εποχή αποκτώντας τις καλύτερες φρεγάτες στον κόσμο, η Πολεμική Αεροπορία εντάσσει στο δυναμικό της τα κορυφαία μαχητικά της Δύσης ενώ και ο Στρατός Ξηράς αναμένεται να ενισχυθεί σε νευραλγικούς τομείς.

Μπορεί τα βλέμματα όλων να συγκεντρώνονται στα νέα υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα που αποκτά η χώρα μας, ωστόσο το ΓΕΕΘΑ «τρέχει» παράλληλα και πολύ σημαντικά προγράμματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερης τεχνολογίας οπλικών συστημάτων. Μεταξύ αυτών και η αναβάθμιση των 83 F-16 block 52+ και F-16 block 52+ Advance σε κατηγορία Viper, που σημαίνει ό,τι πιο εκσυγχρονισμένο σε F-16 παγκοσμίως.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Δευτέρας (12/09/2022), η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε επίσημα στις εγκαταστάσεις τις Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα τα δύο πρώτα Viper από τα συνολικά 83 μαχητικά που θα εκσυγχρονιστούν.

5677518-1536x1022

5677521-1536x1022

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ