Εφημερίδα Κοινωνική

Νίκαια: 38χρονη σφάδαζε επί 1,5 ώρα μόνη της στο νοσοκομείο και έχασε το μωρό της – Συγκλονίζει ο πατέρας

 Breaking News

Νίκαια: 38χρονη σφάδαζε επί 1,5 ώρα μόνη της στο νοσοκομείο και έχασε το μωρό της – Συγκλονίζει ο πατέρας
02 Σεπτεμβρίου 2022

«Τα ξημερώματα της Τρίτης φίλησα το νεκρό μου παιδί. Δεν πρόλαβε ούτε καν να γεννηθεί. Πέθανε μέσα στην κοιλιά της γυναίκας μου», δήλωσε ο πατέρας του βρέφους.

«Το περιμέναμε πώς και πώς να έρθει στον κόσμο… Γιατί; Γιατί; Δεν μου το έχει απαντήσει κανένας», δήλωσε η μητέρα.

Αποκλειστικά στο LIVE NEWS το ζευγάρι ανοίγει την καρδιά του για το τραγικό γεγονός.

Στο δωμάτιο 101 της μαιευτικής η Κωνσταντίνα πήρε στα χέρια της το νεκρό της μωρό. Κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν φαινόταν ότι μπορεί να συμβεί.

Η 38χρονη μητέρα μπήκε προγραμματισμένα να γεννήσει το τέταρτο παιδάκι της τη Δευτέρα στον ένατο μήνα πια της εγκυμοσύνης της. Αφού έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, προσπάθησε η νοσηλεύτρια να της προκαλέσει τεχνητούς πόνους. Σε αυτό το στάδιο όμως, κάτι δεν πήγε καλά.

«Ειδοποίησα μία νοσηλεύτρια ότι δεν είμαι καλά, πήγα 2 φορές τουαλέτα, κόνευτα να λιποθυμήσω. Προφανώς δεν ενημέρωσε κάποιον, είχα αρκετό αίμα, δεν μπορούσα να κουνηθώ», δήλωσε η μητέρα του μωρού.

Η Κωνσταντίνα από τις τρεις τα ξημερώματα που είχε εμφανίσει αιμορραγία και καθησυχασμένη ότι κάποιος θα έρθει από τους γιατρούς να την δει, έμεινε χωρίς επίβλεψη μέχρι τις πέντε παρά τέταρτο τα ξημερώματα όταν κατάφερε να πιάσει το κινητό της και να καλέσει τη γυναικολόγο της να έρθει στο δωμάτιο.

Η γιατρός της που φαίνεται να μην είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της εγκυμονούσας, έφτασε αμέσως. Έκανε καρδιοτοκογράφημα και υπέρηχο στο έμβρυο και κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά.

«Το παιδάκι στο υπέρηχο ήταν μπρούμυτα και η καρδούλα του έσβηνε», δήλωσε η 38χρονη.

Της ανακοινώνουν στις 05:50 πως πρέπει να προχωρήσουν σε επείγουσα καισαρική τομή. Η 38χρονη μητέρα όμως δεν ένιωθε το μωρό της να έχει σημάδια ζωής από τις 05:00.

«Αυτό για εμένα είναι τραγική αμέλεια, είναι αδιανόητο να μπαίνεις σε ένα χειρουργείο προγραμματισμένο να γεννήσεις να χάνονται 3 ώρες και να χάνεται το παιδί και παραλίγο η γυναίκα μου γιατί όταν την βάλανε έξι παρά δέκα, μπορούσα να χάσω και τη γυναίκα μου», δήλωσε ο πατέρας.

Το αγοράκι που περίμεναν δεν τα είχε καταφέρει. Οι γονείς απαρηγόρητοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μία εγκυμοσύνη χωρίς κανένα πρόβλημα είχε τόσο τραγική κατάληξη.

«Ξέρετε τι είναι να φιλάτε το νεκρό σας παιδί; Τι άλλο να ζήσει ένας γονιός; Και από πάνω μου ζητάνε και τα ρέστα», πρόσθεσε ο πατέρας.

Το νοσοκομείο δια στόματος προέδρου, μεταφέρει πως αν υπήρχε επαρκής ιατρική κάλυψη μπορεί το βρέφος να είχε σωθεί.

«Η μαιευτική κλινική καλυπτόταν από μία μαία και μία νοσηλεύτρια. Η μαία πήγε με την ειδικευόμενη γιατρό να κάνουν χειρουργείο σε έκτακτο περιστατικό και έμεινε μόνο η μία νοσηλεύτρια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι γονείς… απαρηγόρητοι. Τα βρεφικά ρουχαλάκια που περίμεναν το μωρό τους στο σπίτι, η κούνια και το καροτσάκι θα μείνουν αχρησιμοποίητα.

«Έχω μία γυναίκα η οποία αυτή τη στιγμή είναι καταρρακωμένη και πρέπει να μαζέψω τα κομμάτια της γυναίκας μου, των παιδιών μου, που ο μικρός τον περίμενε και έλεγε “μπαμπά, έχω ξεδιαλέξει τα αυτοκινητάκια μου να τα δώσω στον Μάξιμο”».

Τα αναπάντητα ερωτήματα βέβαια, πολλά…

«Πρώτον γιατί χάθηκε τόσο πολύτιμος χρόνος; Δεύτερον, γιατί δεν υπήρχε ένας γιατρός στο δωμάτιο να επιληφθεί του θέματος; Τρίτον, γιατί η νοσηλεύτρια δεν ενημέρωσε τους

γιατρούς και τέταρτον, πώς λειτουργεί αυτό το νοσοκομείο;», ξέσπασε ο πατέρας.

Απαρηγόρητοι ο Κωνσταντίνος και η Κωνσταντίνα προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να μάθουν τι πήγε στραβά και έχασαν με τέτοιο τρόπο το υγιέστατο μωράκι που περίμεναν.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ