Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Πύλο – 85 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Πύλο – 85 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα
22 Σεπτεμβρίου 2022

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή περί τα 65 ν. μ. νοτιοδυτικά Πύλου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

 

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ ενημερώθηκε για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από το Φ/Γ πλοίο »NORDIC ANNA» σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο περισυνέλεξε ογδόντα δύο (82) άτομα, ενώ τρία (03) άτομα περισυνελέγησαν από το Δ/Ξ πλοίο »KOOL BALTIC» σημαίας Λιβερίας.

Τα δύο φορτηγά πλοία κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, από όπου οι εν λόγω αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε ιδιωτικά μέσα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ένα (01) παραπλέον πλοίο και ένα (01) μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ). Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι ΑΒΑ 4 – 5 BF.

Ανάμεσα στους 85 μετανάστες ήταν και αρκετά πολύ μικρά παιδιά και βρέφη . Οι μετανάστες φιλοξενούνται προσωρινά στις αποθήκες του Λιμανιού με το Λιμενικό Σώμα και τον Δήμο Καλαμάτας καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό να φροντίζουν για τα απαραίτητα δεδομένου οτι τα πολύ μικρά παιδιά ήταν νηστικά και ταλαιπωρημένα.

sdfvdv

etrytyt

mwro

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ