Εφημερίδα Κοινωνική

Ιράν: Επιστρέφουν οι Έλληνες ναυτικοί των δύο τάνκερ

Ιράν: Επιστρέφουν οι Έλληνες ναυτικοί των δύο τάνκερ
11 Σεπτεμβρίου 2022

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στην περιπέτεια των Ελλήνων ναυτικών που βρίσκονται επί δύο ελληνόκτητων τάνκερ τα οποία κατελήφθησαν στον περσικό κόλπο μετά το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού επισημαίνει ότι στην πρόσφατη επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου που έγινε στο Ιράν, η Τεχεράνη έκανε ένα σημαντικό βήμα πίσω και συμφώνησε στην αντικατάσταση των δύο πληρωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ξεπέρασε ήδη τους 3 μήνες η ομηρία των 49 Ναυτεργατών Ελλήνων και αλλοδαπών στα δεξαμενόπλοια τα οποία καταλήφθηκαν με ρεσάλτο ένοπλων δυνάμεων του Ιράν στις 27 Μάη 2022.

Η ΠΕΝΕΝ όλο αυτό το διάστημα παρακολουθεί πολύ στενά την υπόθεση των ομήρων Ναυτεργατών, έχει επικοινωνία μαζί τους αλλά και με συγγενείς τους, ενώ οι παρεμβάσεις της είναι συνεχόμενες προς τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας.

Οι ιρανικές αρχές έχουν μειώσει την ένοπλη φρουρά που βρίσκεται στα δύο ελληνόκτητα Δ/Ξ, τους επιτρέπεται η επικοινωνία με τις οικογένειές τους, παρέχει τα αναγκαία φάρμακα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Από την άλλη το σύνολο των Ναυτεργατών έχει επιβαρυνθεί δραματικά η ψυχολογική τους κατάσταση εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που καθημερινά βιώνουν, αλλά και της αβεβαιότητας που επικρατούσε έως τώρα σχετικά με τον χρόνο παλιννόστησής τους…..

Στην πρόσφατη επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου που έγινε στο Ιράν, η ιρανική πλευρά έκανε ένα σημαντικό βήμα πίσω, δέχτηκε και συμφώνησε στην αντικατάσταση των δύο πληρωμάτων.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ