Εφημερίδα Κοινωνική

Επισημάνσεις ΕΣΠ με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ

 Breaking News

Επισημάνσεις ΕΣΠ με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ
13 Σεπτεμβρίου 2022

Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην 86η Δ.Ε.Θ., ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς επισημαίνει τα εξής:

«Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για τη στήριξη της κοινωνίας και την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, οπωσδήποτε κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ιδιαίτερα ενόψει ενός πολύ δύσκολου και απαιτητικού χειμώνα.

Αναμφίβολα, ο περιορισμένος δημοσιονομικός χώρος, θέτει όρια και προτεραιότητες. Όμως, ο εμπορικός κόσμος, δεδομένων των πληθωριστικών πιέσεων, της ραγδαίας αύξησης του κόστους ενέργειας και μεταφορών, που στραγγαλίζουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους, ανέμενε συγκεκριμένα μέτρα που θα περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τις υπέρμετρες δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

‘Ετσι, έστω και σε δεύτερο χρόνο, αναμένουμε την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την θεσμοθέτηση και εφαρμογή του Ακατάσχετου Επιχειρηματικού Λογαριασμού, τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την παροχή κινήτρων ψηφιακού & πράσινου μετασχηματισμού τους.

Σε αυτό το πρωτόγνωρο οικονομικό περιβάλλον, απαιτείται η συνεχής συνεργασία της Κυβέρνησης με τους θεσμοθετημένους φορείς της αγοράς και η έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα της οικονομικής ζωής και ουσιαστικό ανάχωμα στην ανεργία».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ