Εφημερίδα Κοινωνική

Απογειώθηκαν οι αφίξεις Αμερικανών στην Ελλάδα – Κικίλιας: «Επιβεβαιώνεται η στρατηγική μας»

 Breaking News

Απογειώθηκαν οι αφίξεις Αμερικανών στην Ελλάδα – Κικίλιας: «Επιβεβαιώνεται η στρατηγική μας»
16 Σεπτεμβρίου 2022

Μεγάλη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ έδωσαν οι αυξημένες τακτικές πτήσεις των αμερικανικών αερομεταφορέων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA) για την περιοχή της Ελλάδας.

Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στις προτιμήσεις τον Αμερικανών τουριστών έρχεται και η βράβευση του ελληνικού chapter της ASTA για δεύτερη χρονιά ως το καλύτερα αναπτυσσόμενο διεθνώς.

Τη μεγάλη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ έδωσαν την εφετινή χρονιά οι αυξημένες τακτικές πτήσεις των αμερικανικών αερομεταφορέων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος» είχε ως αποτέλεσμα να επισκέπτονται την Αθήνα και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας πλήθος «high spenders» ταξιδιωτών. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ταξιδιωτικό budget του μέσου Αμερικανού αγγίζει τα 2.000 δολάρια ανά άτομο την εβδομάδα, από το οποίο το 25% πηγαίνει στην διαμονή και το 15% στην διατροφή.

Ο Λεωνίδας Μπαμπάνης, πρόεδρος της Αμερικάνικης Ένωσης Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA) για την περιοχή της Ελλάδας – Κύπρου, ανέφερε:. «Στα μέσα Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων για το 2023, η ASTA σε συνεργασία με ελληνικούς φορείς θα κάνουν διάφορα δρώμενα στις ΗΠΑ. Αυτήν τη στιγμή έχουν γίνει κάποιες συνεργίες και έχουν δρομολογηθεί γαστρονομικά events που θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες αμερικανικές πόλεις, όπως Νέα Υόρκη, Σικάγο και Ουάσινγκτον το 2023. Αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν στα μέσα Οκτωβρίου».

«Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους διακεκριμένους προορισμούς της ASTA, ιδίως για φέτος», σημειώνει.

 Β. Κικίλιας: Η αύξηση των Αμερικανών επισκεπτών που είναι “high spenders” έδωσε και συνεχίζει να δίνει προστιθέμενη αξία στα έσοδα από τον τουρισμό

H ανακοίνωση της Αμερικανικής Ενωσης Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA) για την Ελλάδα αποτυπώνει την «απογείωση» των αφίξεων των Αμερικανών στη χώρα μας και επιβεβαιώνει την στρατηγική μας για 63 απευθείας πτήσεις κάθε εβδομάδα από τις ΗΠΑ.

Αυτό τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η αύξηση των Αμερικανών επισκεπτών που είναι «high spenders» έδωσε και συνεχίζει να δίνει προστιθέμενη αξία στα έσοδα από τον τουρισμό ενισχύοντας τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους των καταλυμάτων, της εστίασης, του εμπορίου και όλων των κλάδων που κερδίζουν από το τουριστικό μας προϊόν.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αμερικανική Ενωση Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA) για την Ελλάδα για την σημαντική συμβολή τους σε αυτήν την επιτυχία, καταλήγει η δήλωση του υπουργού Τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ