Εφημερίδα Κοινωνική

Παγώνη για κορωνοϊό: Από τις 15 Αυγούστου τα πράγματα με τα κρούσματα θα είναι καλύτερα

 Breaking News

Παγώνη για κορωνοϊό: Από τις 15 Αυγούστου τα πράγματα με τα κρούσματα θα είναι καλύτερα
06 Αυγούστου 2022

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σχολιάζει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και την πορεία του κορωνοϊού στις τουριστικές περιοχές.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι λογικό να υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στις περιοχές με πολύ τουρισμό. Ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι μετά τις 15 Αυγούστου τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα από άποψη κρουσμάτων, καθώς ο τουρισμός θα αρχίσει να μειώνεται και ο κόσμος θα παίρνει σιγά σιγά τον δρόμο της επιστροφής προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, οι πολίτες στο εξωτερικό, όπως στην Ευρώπη και την Αμερική, έχουν ξεχάσει τον κορωνοϊό, δε θέλουν να μιλούν για αυτό, γι” αυτό και παρατηρείται τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. «Δε φοράνε μάσκες, δεν το συζητούν, έχουν ξορκίσει το θέμα του κορωνοϊού. Είναι λογικό ο κόσμος μετά από 2,5 χρόνια να θέλει να φύγει από αυτές τις παραστάσεις, να διασκεδάσει, να περάσει καλά και δε μπορεί άλλο να πιεστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε, δε, πως στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μείωση όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και των νοσηλειών στις απλές κλίνες COVID. Τόνισε, ακόμη, πως στις ΜΕΘ υπάρχει αύξηση αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προχώρησε σε μια σημαντική επισήμανση, υπενθυμίζοντας σε όλους να κάνουν ένα τεστ τόσο πριν αναχωρήσουν για τις διακοπές τους όσο και κατά την επιστροφή, προκειμένου να ξέρουν σε τι κατάσταση βρίσκονται και να προστατεύσουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τους γύρω τους.

«Η υποπαραλλαγή Όμικρον 5 που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι θανατηφόρα αλλά είναι πολύ μεταδοτική. Όμως, ο κόσμος που νοσεί υποφέρει, κάνει υψηλούς πυρετούς και δεν ξέρουμε μελλοντικά τι άλλο μπορεί να αφήσει ως επιπλοκή στα διάφορα όργανα», εξήγησε η κυρία Παγώνη.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ