Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός – Πύργος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Μεγάλη διασπορά σε τρεις κλινικές

Κορωνοϊός – Πύργος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Μεγάλη διασπορά σε τρεις κλινικές
08 Αυγούστου 2022

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο του Πύργου, αφού εκτός από τους ασθενείς, έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εντοπισμός κρουσμάτων ανάμεσα σε γιατρούς επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, με τις ελλείψεις γιατρών σε κρίσιμες θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκαν κρούσματα κορoνοϊού σε νοσηλευτές και ασθενείς τριών κλινικών, ενώ θετικοί βρέθηκαν και εργαζόμενοι που ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διασποράς είναι η Ψυχιατρική Κλινική, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα σε όλους τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής παραμένουν σε καραντίνα στον χώρο που νοσηλεύονται, καθώς λόγω της νόσησής τους από τον ιό, σταμάτησαν την προβλεπόμενη φαρμακευτική τους αγωγή.

Ωστόσο οι ασθενείς, δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού, μιας και η μοναδική κλινική covid είναι γεμάτη και οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική που φιλοξενούνται τα ύποπτα κρούσματα, περιμένοντας κάποιον ασθενή να λάβει εξιτήριο.

Μάλιστα, αρμόδιες πηγές τόνισαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη της επαναλειτουργίας της δεύτερης κλινικής covid της Ν.Μ. Πύργου, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω της προσωρινής, όπως αποδείχθηκε, ύφεσης της πανδημίας, και το νοσηλευτικό προσωπικό της μετακινήθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ