Εφημερίδα Κοινωνική

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Οι πολλαπλές ταυτότητες του δολοφόνου της 17χρονης Νικολέτας

 Breaking News

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Οι πολλαπλές ταυτότητες του δολοφόνου της 17χρονης Νικολέτας
07 Αυγούστου 2022

Ο 22χρονος έχει ήδη ομολογήσει, ενώ αύριο, Δευτέρα 8 Αυγούστου, αναμένεται και η απολογία του στην 25η τακτική ανακρίτρια.

Εν τω μεταξύ, νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλαπλές ταυτότητες που είχε ο 22χρονος από το Πακιστάν, καθώς έχει στο παρελθόν δώσει διαφορετικά στοιχεία στις αρχές. Συγκεκριμένα, ο 22χρονος είχε δηλώσει στις αρχές 2 διαφορετικά ονόματα, 3 επίθετα, 3 πατρώνυμα και 4 μητρώνυμα.

Όσον αφορά στις ημερομηνίες γέννησης, είχε πει ότι γεννήθηκε το 1999 και το 2001. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είχε απασχολήσει τις αρχές παλαιότερα για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ εκκρεμούσε αίτημα ασύλου που είχε υποβάλλει.

Το χρονικό της σύλληψης του 22χρονου

Ο 22χρονος άνδρας, με καταγωγή από το Πακιστάν, συνελήφθη στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, αφού τον «πρόδωσαν» τα σήματα που εξέπεμπε το κινητό του. Μετά τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας, ο 22χρονος μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε με το τρένο για Θεσσαλονίκη. Άφησε στο σπίτι στο Περιστέρι, ωστόσο, τα κλειδιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ο 22χρονος φερόμενος ως γυναικοκτόνος επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο, στο οποίο μίλησε για την πρόθεσή του να πάει στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, βρέθηκε με φιλικό του πρόσωπο στον σταθμό Λαρίσης και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο τρένο και κατευθύνθηκε προς τη Θεσσαλονίκη.

Αφού έφτασε στη Θεσσαλονίκη, ο 22χρονος συνέχισε προς τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και πέρασε τα σύνορα για τη γειτονική χώρα με ένα γκρουπ παράτυπων μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν στην Κεντρική Ευρώπη. Φωτογραφίες και στοιχεία του είχαν δοθεί σε όλες τις πύλες εξόδου της χώρας και έτσι τον αναγνώρισαν και τον συνέλαβαν οι αρχές.

Το ταξίδι του 22χρονου με το τρένο προς Θεσσαλονίκη έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, καθώς τον «πρόδωσε» το κινητό του, το οποίο ήταν ανοιχτό μέχρι να φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, ο 22χρονος άνοιξε για λίγο και το κινητό της 17χρονης, το οποίο είχε πάρει μαζί, και μετά πέταξε και τα δύο στα σκουπίδια.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η χρήση του «κοριού» της Αστυνομίας που εντόπισε το τελευταία στίγμα του κινητού του αλλά και η στοχευμένη πληροφορία της Ασφάλειας ότι κατευθύνεται προς τη Βόρεια Μακεδονία. Και αυτό γιατί με τον τρόπο αυτό οι ελληνικές Αρχές βρέθηκαν ένα βήμα μπροστά από τον καταζητούμενο.

Συγκεκριμένα, μία ημέρα πριν περάσει παράνομα τα σύνορα προς τη Βόρεια Μακεδονία, η ΕΛ.ΑΣ. έστειλε σήμα προς τις αρχές της γειτονικής χώρας με τα στοιχεία του άνδρα. Ο 22χρονος πέρασε μεν τα σύνορα αρχικά (παράνομα) αλλά δεν κατάφερε ωστόσο να περάσει από περίπολο που τον σταμάτησε για έλεγχο, τον ταυτοποίησε και τον προσήγαγε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ