Εφημερίδα Κοινωνική

Δικάζεται για αποστολή δέματος με χασίς… στον εαυτό του!

Δικάζεται για αποστολή δέματος με χασίς… στον εαυτό του!
18 Αυγούστου 2022

Για το δέμα που κατηγορείται ότι έστειλε στον…  εαυτό του και το οποίο περιείχε έξι κιλά ακατέργαστης κάνναβης, θα δικαστεί τον επόμενο μήνα, 45χρονος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Αρχικά, ο 45χρονος κατηγορείτο ότι είχε στείλει 62 δέματα με ναρκωτικές ουσίες στον εαυτό του, όμως τον Σεπτέμβριο του 2020 οπότε και εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κατάφερε να κριθεί ένοχος μόνο για το ένα δέμα.

Ειδικότερα, το πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταλήξει σε αυτήν του την απόφαση, αποδεχόμενος τους αυτοτελείς ισχυρισμούς που είχε υποβάλει ενώπιόν του ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Δημήτρης Ζιώγας, και του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης πέντε ετών, ενώ και η έφεση απεφάνθη να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ωστόσο, καθώς ο 45χρονος εξακολουθεί να δηλώνει αθώος ακόμη και για το ένα δέμα που καταδικάστηκε, άσκησε έφεση προκειμένου η υπόθεσή του να εκδικαστεί και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

«Έχασα την ταυτότητά μου τέσσερις φορές αλλά και το κινητό μου τηλέφωνο»

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως η υπόθεση αυτή ξεκίνησε να εκδικάζεται στις αρχές Ιουλίου 2020 και όδευε προς την ολοκλήρωσή της οπότε και το δικαστήριο αποφάσισε να την αναβάλει για τις 7 Σεπτεμβρίου 2020 προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιόν του, η ιδιοκτήτρια της μεταφορικής εταιρείας μέσω της οποίας ο 45χρονος φέρεται να έστελνε τα δέματα. Και αυτό γιατί, σε ένα από τα δέματα που φέρεται να έχει αποστείλει στον εαυτό του από τον Πειραιά στο νησί μας ο κατηγορούμενος, εκτός από το ονοματεπώνυμό του στη θέση του αποστολέα και παραλήπτη αναγράφει και τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου που επίσης φέρεται να έχει απολέσει.

Πράγματι, η μάρτυρας παρουσιάστηκε στο πρωτόδικο δικαστήριο και δήλωσε ότι αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο.

Πάντως, ο κατηγορούμενος ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται και είχε ισχυριστεί πως όλα αυτά πρέπει να έγιναν επειδή είχε χάσει τα τελευταία χρόνια (και το επίμαχο διάστημα), τέσσερις φορές την αστυνομική του ταυτότητα και έχει εκδώσει νέες, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο, γι’ αυτό και άλλαξε αριθμό και πάροχο εταιρεία.

Μάλιστα, η τελευταία φορά που έχασε την ταυτότητά του ήταν το φθινόπωρο του 2019 για αυτό και στις 6 Οκτωβρίου μετέβη στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα στον Πειραιά για να εκδώσει νέα και εκεί διαπιστώθηκε μέσα από το σύστημα ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση αυτή και έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο 45χρονος είχε πει επίσης πως ουδέποτε έχει πάει στη μεταφορική εταιρεία με την οποία φέρεται να έχει αποστείλει τα 62 δέματα προς το νησί μας, με αποστολέα και παραλήπτη τον εαυτό του. «Τη μεταφορική την έμαθα όταν διάβασα τη δικογραφία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση του δικαστηρίου για το αν έχει έρθει στο νησί μας απάντησε ότι διαμένει 45 χρόνια στον Πειραιά και ουδέποτε έχει έρθει στη Ρόδο, ούτε για διακοπές!

ΑΝΤ1


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ