Εφημερίδα Κοινωνική

Βρέθηκε λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου και άλλων νησιών με Κρήτη και Πειραιά

 Breaking News

Βρέθηκε λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου και άλλων νησιών με Κρήτη και Πειραιά
13 Ιουλίου 2022

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζει πλέον τόσο η Κάσος όσο και άλλα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και βέβαια η Σητεία, το γεγονός πως βρέθηκε λύση για την εκτέλεση δρομολογίων με ταχύπλοο σκάφος μετά την ξαφνική εμπλοκή της τελευταίας στιγμής για πλοίο που είχε αναλάβει την εκτέλεση δρομολογίων στη συγκεκριμένη άγονη γραμμή.

Ο Δήμαρχος της Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ,το οποίο έφερε και κινητοποιήσεις την Τρίτη στο νησί, αναφέροντας πως πλέον φαίνεται να υπάρχει λύση, παράλληλα όμως υπάρχουν και άλλα αιτήματα που δεν έχουν λυθεί.

Πλέον όπως λέει την ερχόμενη Παρασκευή το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσος – Κάρπαθος – Διαφάνι Καρπάθου – Χάλκη – Ρόδος θα εκτελεστεί από διαφορετικό πλοίο σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ερωτόκριτος τόνισε πως έχει προκύψει καθυστέρηση περισσότερο από ένα μήνα στην έναρξη των συγκεκριμένων δρομολογίων κάτι που έχει επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό αλλά και τις υπόλοιπες ανάγκες της περιοχής και έτσι έχει ζητηθεί να δοθεί παράταση ενός μήνα στη λήξη του δρομολογίου, κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει δεκτό από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η σημασία των δρομολογίων από ταχύπλοο σκάφος τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πάρα πολύ μεγάλη και για τους κατοίκους της Κάσου, ιδιαίτερα για τη σύνδεση με την Κρήτη αφού κυρίως στο Ηράκλειο οι κάτοικοι ταξιδεύουν συχνά είτε για αγορές είτε και για επισκέψεις σε Νοσοκομεία.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ