Εφημερίδα Κοινωνική

Στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου φιλοξενήθηκε το 2ο Workshop της Περιφέρειας για το νέο ΕΣΠΑ και τα έργα στο Ν. Τ. Αθήνας

 Breaking News

Στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου φιλοξενήθηκε το 2ο Workshop της Περιφέρειας για το νέο ΕΣΠΑ και τα έργα στο Ν. Τ. Αθήνας
13 Ιουλίου 2022

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθηνών και στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, συνεχίστηκε ο κύκλος των Workshops της Περιφέρειας Αττικής, για το νέο ΕΣΠΑ και την πορεία υλοποίησης των έργων από την Περιφέρεια, με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου».

Ανακοινώθηκαν 1.476 έργα και δράσεις στο Νότιο Τομέα Αθηνών, με προϋπολογισμό 87 εκ. ευρώ, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020, με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, να εκφράζει την πεποίθηση ότι «το ΕΣΠΑ μπορεί να μετατραπεί σε πολλαπλασιαστή ισχύος για κάθε πόλη της Αττικής» και πως «η ευρύτερη περιοχή του Νότιου Τομέα της Αττικής, αποτελεί σήμερα την ατμομηχανή της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της ίδιας της χώρας».

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο της πόλης, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη του Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου, τον Περιφερειάρχη Αττικής καθώς και τους συναδέλφους του Δημάρχους, Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη, Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, καθώς και τους εκπροσώπους άλλων Δήμων του Νότιου Τομέα του Λεκανοπεδίου.

Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Χ. Θεοδωρόπουλος, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Ν. Σμύρνης Μ. Χρηστάκης, οι Αντιδήμαρχοι Αγ. Δημητρίου Αναστάσιος Αδαμόπουλος και Βασίλειος Κουτσοβασίλης, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαίρη Βιδάλη, Αδαμοπουλου Γεωργια και Γρηγορίου Ηλίας, ο Διευθυντής Λαικών Αγορών της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδης, εκπρόσωποι επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Π. Φαλήρου.

Παρουσιάστηκε το έργο που έχει ήδη υλοποιηθεί, αλλά κυρίως, τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας των φορέων της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, που αποτελεί ένα από τα κυριότερα χρηματοδοτικά εργαλεία και βασικό πυλώνα ανάπτυξης για τους Δήμους.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης, με τη συμμετοχή των Δημάρχων του Νότιου Τομέα, της Διοίκησης και των αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, καθώς και φορέων.

F4 (2)

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, αφού έκανε αναφορά στα μεγάλα- εμβληματικά, έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής για το Π. Φάληρο, «βάσει της πορείας αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, του υπέρ-πολύτιμου αυτού χρηματοδοτικού εργαλείου, που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης, ελπίδας και προοπτικής για την Αττική» υπογράμμισε:

«Μέσα από το εύρος δράσεων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο της τριετούς πορείας υλοποίησης έργων στην Ενότητα Νοτίου Τομέα, αλλά και με πληθώρα εργαλείων ανάπτυξης μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ με το βλέμμα στο 2027, αναδεικνύονται ολοκάθαρα τα παραγωγικά αποτελέσματα της οργανωμένης, συστηματικής δουλειάς από την Περιφέρεια Αττικής».

Εντός του έτους η χρηματοδότηση των έργων στην Πικροδάφνη

patoulis gΟ κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στη σειρά έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια στους Δήμους του Νότιου Τομέα, εστίασε στο εμβληματικό έργο της αστικής ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, στη συμμετοχή της Περιφέρειας στα έργα ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας από την Καλλιθέα έως και το Δήμο Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης, στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με έμφαση στην οριοθέτηση του ρέματος Πικροδάφνης.

Σε αυτό το σημείο ανακοίνωσε πως «η Περιφέρεια Αττικής υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης για το έργο οριοθέτησης και έργων διευθέτησης του ρέματος Πικροδάφνης συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ, στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 και αναμένεται η άμεση έγκριση χρηματοδότησης και δημοπράτησης του, εντός του 2022».

Αυτό ήταν το 2ο Θεματικό Workshop της Περιφέρειας Αττικής. Έως τις 28 Ιουλίου που ολοκληρώνεται ο κύκλος, θα ακολουθήσουν ακόμα 5.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ