Εφημερίδα Κοινωνική

Πλεύρης για πανδημία: Διαχειρίσιμη η πίεση στο ΕΣΥ

 Breaking News

Πλεύρης για πανδημία: Διαχειρίσιμη η πίεση στο ΕΣΥ
12 Ιουλίου 2022

Για ένα 20ήμερο πίεσης το επόμενο διάστημα μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο υπουργός, η μετάδοση του κορωνοϊού «γίνεται κατά βάση στους ανοικτούς χώρους, όπου και συγκεντρώνεται ο πληθυσμός» και ξεκαθάρισε ότι «κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν», απαντώντας σε όσους αντέδρασαν στη συγκεκριμένη δήλωση.

«Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό. Κλειστοί χώροι δεν υπάρχουν το καλοκαίρι στη χώρα μας. Όπου υπάρχουν και έχουμε μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί πέρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας», είπε ο Πλεύρης.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει ελεγχόμενος

Εντοπίζοντας την πίεση στις απλές κλίνες, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα υπάρξει πίεση στις απλές κλίνες το επόμενο 20ήμερο αλλά διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη γιατί δεν υπάρχει ανάλογη πίεση στις ΜΕΘ.

Σημείωσε δε ότι αναπτύσσονται περισσότερες κλίνες στην Αττική όπου συγκεντρώνεται ο κύριος πληθυσμός της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στην πίεση που θα υποστεί.

Η μετάλλαξη όμικρον ασκεί μικρότερη πίεση στις ΜΕΘ

Απαντώντας σε ερώτηση επιστημονικού περιεχομένου και συγκεκριμένα για ποιο λόγο δεν υπάρχει πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως σχετίζεται με την ιδιαιτερότητα της παραλλαγής Όμικρον, η οποία δεν προκαλεί πνευμονίες, δηλαδή λοιμώξεις στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα.

«Είναι συνδυαστικό από τη μετάλλαξη ως μετάλλαξη που πολλοί ειδικοί λένε ότι κατά βάση μένει στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και δεν κατεβαίνει στο κατώτερο. Αλλά επιπλέον κι αυτή είναι μία πραγματικότητα και πρέπει να το λέμε, ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας από τον Απρίλιο και μετά είναι στον μέσο ευρωπαϊκό όρο στον εμβολιασμό, έχει εμβολιαστεί ο ελληνικός πληθυσμός σχετικά πιο πρόσφατα», είπε.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ