Εφημερίδα Κοινωνική

Ν/σ ΥΠΕΣ: Αποσύρθηκαν τρία προεκλογικά άρθρα μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη

 Breaking News

Ν/σ ΥΠΕΣ: Αποσύρθηκαν τρία προεκλογικά άρθρα μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη
09 Ιουλίου 2022

To ΥΠΕΣ, μετά και τις νέες δηλώσεις Μητσοτάκη περί «ολοκλήρωσης της τετραετίας» απέσυρε τρία άρθρα που αφορούν τις εκλογές από το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, τα άρθρα αυτά αφορούσαν:

-την καταχώριση αιτήσεων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού

-την αποστολή εντύπων ψηφοδελτίων στις διπλωματικές αρχές

-και την αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων ετεροδημοτών.

Την απόσυρση των συγκεκριμένων άρθρων δικαιολόγησε ο Υπ. Εσωτερικών Μ. Βορίδης, ως εξής:

“Επειδή άκουσα επιφυλάξεις [..] και για να διαβουλευτώ περαιτέρω με τα κόμματα, τα σχετικά άρθρα 11, 13 και 19 τα αποσύρω επί του παρόντος. Και να στείλουμε και ένα μήνυμα, ότι έχουμε πάρα πολύ χρόνο μπροστά μας, και επομένως έχουμε άνεση και δεν σχεδιάζουμε εκλογές…”

Συνεχίζοντας τη συζήτηση, ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης αναφέρθηκε στη φιλολογία περί πρόωρων εκλογών και στον ισχυρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.

« Πως λέτε κάτι τέτοιο όταν δεν υπάρχει δημοσκόπηση τα τελευταία χρόνια που να μη δείχνει διαφορά 8-10%; Πως μιλάτε για θεσμικές εκτροπές από την κυβέρνησή μας, όταν δύο στελέχη σας είναι κατηγορούμενοι στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο και η μόνη υπεράσπισή σας είναι ότι δεν κατηγορούνται για όλα τα αδικήματα αλλά για μερικά; αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης σημειώνοντας παράλληλα, ότι η ΝΔ υπέστη έλεγχο των πεπραγμένων της σε δύο εξεταστικές επιτροπές, από τις οποίες “δεν προέκυψε τίποτα”».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Βορίδης παρέπεμψε, αφενός στις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, αφετέρου σημείωσε ότι υπάρχουν εκλογικά ζητήματα για τα οποία “έχουμε χρόνο να διαβουλευτούμε”.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ