Εφημερίδα Κοινωνική

Νίκος Μπάμπαλος: «Πάνω από 25εκ. ευρώ έργα στην επόμενη 4ετία!»

 Breaking News

Νίκος Μπάμπαλος: «Πάνω από 25εκ. ευρώ έργα στην επόμενη 4ετία!»
08 Ιουλίου 2022

Το πρόγραμμα των έργων που πραγματοποιούνται ήδη, αλλά και αυτών που προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα παρουσίασε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον 94.0 και τις Δημοτικές Διαπλοκές.

Προεξοφλώντας πως σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις, ο κ. Μπάμπαλος αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων, τις ασφαλτοστρώσεις, τις διανοίξεις οδών και την επέκταση-αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, που υλοποιούνται με ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ο ίδιος παρουσίασε και τα έργα για τα οποία έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Αττικής, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, από το Πράσινο Ταμείο, από το Ελλάδα 2.0, από το ΕΣΠΑ, αλλά και κάθε είδους χρηματοδοτικό εργαλείο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάμπαλο, λοιπόν, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για:

-Την δημιουργία κλειστού γηπέδου στον Τυφώνα.

-Την κατασκευή 4 προπονητηριών-γυμναστηρίων σε αντίστοιχα σχολεία της πόλης.

-Την ανάπλαση της περιοχής από την Αγία Τριάδα έως την Πλατεία Μανδηλαρά.

-Την αναβάθμιση-εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού καθαριότητας.

-Την απαλλοτρίωση χώρων και την αύξηση της δημοτικής περιουσίας.

-Την ανάπλαση των Οδών Κουντουριώτου και Ελ. Βενιζέλου από Μελίνας Μερκούρη έως την Αττική Οδό.

-Την ανακατασκευή του παλιού εργοστασίου στο Ο.Τ. 216.

«Το στοίχημα της επόμενης τετραετίας για την πόλη μας όμως είναι η αξιοποίηση του Κτήματος ΦΙΞ. Με επίκεντρο το κτήμα ΦΙΞ σχεδιάζουμε την πόλη που ονειρευόμαστε για τις επόμενες γενιές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μπάμπαλος.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής αναφέρθηκε στις δυσκολίες που δημιούργησαν γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η πανδημική και η ενεργειακή κρίση, υπογραμμίζοντας πως οι δήμοι δεν χρειάζονται έκτακτες χρηματοδοτικές ενέσεις από την κεντρική εξουσία, αλλά μόνιμη και ουσιαστική οικονομική ενίσχυση.

Τέλος, ο κ. Μπάμπαλος δεν δίστασε να «σηκώσει το γάντι» στην αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα σε εκείνους, που όπως είπε ο δήμαρχος, ψευδώς ισχυρίζονται πως τον λογαριασμό για την απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ θα πληρώσουν οι δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών.

«Οι τρεις επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που κυκλοφόρησαν και φυλλάδιο, διαμαρτύρονται όχι γιατί δεν θέλουν να πάρει δάνειο ο δήμος μας, αλλά για να μην πάρει ο δήμος το κτήμα ΦΙΞ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπάμπαλος.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ