Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία στην πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια -Στο πλαίσιο διαδημοτικού έργου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

 Breaking News

Νέα παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία στην πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια -Στο πλαίσιο διαδημοτικού έργου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
13 Ιουλίου 2022

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υπέγραψε σήμερα προγραμματική σύμβαση με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για τη δημιουργία μιας νέας παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρία στην πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια.

Την προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν και όλοι οι Δήμαρχοι  της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, καθώς πρόκειται για διαδημοτικό έργο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ, με το οποίο θα δημιουργηθεί μια νέα παιδική χαρά σε κάθε Δήμο.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ2

Ο Δήμος Πειραιά επέλεξε να δημιουργηθεί η παιδική χαρά στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας Γ. Γεννηματά (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα) σε έκταση 718 τμ.

Σκοπός του έργου είναι η προμήθεια, τοποθέτηση και εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικής χαράς, αστικού εξοπλισμού, δαπέδων και λοιπών υλικών για τη δημιουργία/αναβάθμιση παιδικών χαρών εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με στόχο την εξασφάλιση υποδειγματικών χώρων παιχνιδιού που θα προωθούν τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, χωρίς αποκλεισμούς, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.  Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήµαρχος Δόµησης & ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικού & ΛΤΕ του Δήμου Πειραιά κ. Δηµήτρης Αράπης.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Μια ακόμη  μέρα χαράς για τον Πειραιά, καθώς υπογράψαμε όλοι οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά με τον Περιφερειάρχη Αττικής την προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία μιας νέας παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρία, σε κάθε Δήμο. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση  κυρίως λόγω του στόχου,  καθώς θα μπορούν τα παιδιά να παίξουν, να διασκεδάσουν και να απασχοληθούν σε ασφαλείς συνθήκες. Ως Δήμος έχουμε ήδη μεριμνήσει σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς έχουμε τοποθετήσει παιχνίδια για ΑμεΑ σε υπάρχουσες παιδικές χαρές στην πόλη μας. Οι παρεμβάσεις για τα παιδιά μάς χαροποιούν ιδιαίτερα,  καθώς θέλουμε να τους προσφέρουμε ένα όμορφο περιβάλλον για να περνούν ευχάριστες στιγμές.  Θα ήθελα να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Αντωνάκου γι΄ αυτή την πρωτοβουλία. Επιλέξαμε την πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και  πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ την περιοχή».

Ο  Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης  επεσήμανε:

«Η σημερινή μέρα αποδεικνύει ότι όταν συνεργάζεται η Αυτοδιοίκηση Α” και Β” βαθμού, τα οφέλη για την κοινωνία είναι πολλαπλά. Σήμερα υπογράψαμε με τους  5 αγαπητούς δημάρχους  της ΠΕ Πειραιά τη σύμβαση για τη δημιουργία πρότυπων παιδικών χαρών για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ένα διαδημοτικό έργο που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, με προϋπολογισμό 1.5 εκ. ευρώ και που θα υλοποιηθεί άμεσα για να αποδοθεί στα παιδιά με κινητικές και άλλες αναπηρίες. Παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι στο να διαμορφώνουμε όλες τις προϋποθέσεις ισότιμης προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό το πολύ σημαντικό έργο σηματοδοτεί την ισχυρή μας βούληση να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ΑΜΕΑ και κυρίως των παιδιών».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου υπογράμμισε:

«Σήμερα είναι μία πολύ όμορφη μέρα. Το έργο αυτό αποτελεί μια πρωτοβουλία με τεράστιο συμβολισμό, καθώς θα υλοποιηθεί ένα από τα σημαντικότερα έργα, πρότυπες παιδικές χαρές για παιδιά με ειδικές ανάγκες σε 5 δήμους.

Πρόκειται για μια ιδέα που την αγκάλιασε ο Περιφερειάρχης από την αρχή και έδωσε εντολή να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς.

Θέλω να επισημάνω πως οι υπηρεσίες μας έκαναν εξ ολοκλήρου τη σχετική μελέτη, λαμβάνοντας υπόψιν προδιαγραφές από αντίστοιχες παιδικές χαρές ΑμεΑ του εξωτερικού. Επίσης, συνεργαστήκαμε άψογα και πολύ στενά με τους δημάρχους, προκειμένου να φθάσουμε στη σημερινή υπογραφή. Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα και δίνουμε το παράδειγμα να γίνουν χώροι για τους συνανθρώπους μας που έχουν αναπηρίες, χώροι που τους σέβονται, που δεν είναι απομονωμένοι και που ανταποκρίνονται πλήρως στην εποχή που ζούμε. Συνεχίζουμε υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη μας να εργαζόμαστε με την ίδια φιλοσοφία: Λίγα λόγια – πολλά έργα».

Ο Αντιδήµαρχος Δόµησης & ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικού & ΛΤΕ κ. Δηµήτρης Αράπης σημείωσε:

«Είναι μια ημέρα χαράς για τον Δήμο Πειραιά και τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, καθώς υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς από την Περιφέρεια Αττικής για άτομα με αναπηρία. Η παιδική χαρά θα γίνει στην πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια, την οποία έχουμε επιλέξει εμείς ως Δήμος, καθώς ενδείκνυται σε αυτό το σημείο λόγω εκτάσεως και ότι στην περιοχή βρίσκονται τα ειδικά σχολεία του Δήμου Πειραιά και θεωρούμε ότι θα εξυπηρετεί την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία. Ήδη έχουμε προσαρμόσει τις υφιστάμενες παιδικές χαρές με παιχνίδια για ΑμεΑ, ελπίζουμε να συνεχιστούν τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί είναι μόνο για καλό».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ