Εφημερίδα Κοινωνική

Μαγιορκίνης για τα κρούσματα: Μικρή η πίεση στο ΕΣΥ -Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη διασπορά

 Breaking News

Μαγιορκίνης για τα κρούσματα: Μικρή η πίεση στο ΕΣΥ -Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη διασπορά
11 Ιουλίου 2022

Στο γεγονός ότι «οι νέες παραλλαγές διαφεύγουν των εμβολίων» οφείλεται σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη η μεγάλη η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με το έκτο κύμα της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τα αυξημένα κρούσματα ο καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ τόνισε ότι πέρυσι είχαμε πιο πολλούς διασωληνωμένους. Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλη διασπορά, αλλά μικρότερη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Και όπως παραδέχτηκε, ούτε τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας περίμεναν ότι θα ήταν τόσο μεγάλη η διασπορά μέσα στο καλοκαίρι.

«Είναι πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο μεγάλους αριθμούς σε μια χρονική περίοδο που ο κόσμος είναι σε ανοιχτό χώρο» είπε και πρόσθεσε ότι η εξάπλωση του ιού «είναι φαινόμενο που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε».

Μαγιορκίνης: Δεν φαίνεται να πιέζεται το ΕΣΥ

Σύμφωνα με τον κ .Μαγιορκίνη το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ κάνει τους επιστήμονες να θεωρούν ότι όλα θα κυλήσουν καλά. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σε αυτή φάση. Ο κόσμος ανάλογα με τις προσωπικές του καταστάσεις θα πρέπει να χρησιμοποιεί τη μάσκα και να κάνει τεστ».

Μιλώντας για το σύνδρομο long covid o κ. Μαγιορκίνης δήλωσε ότι είναι αρκετά διαχειρίσιμο. «Τα εμβόλια δείχνουν ότι μειώνουν τον long covid, η Όμικρον έχει μικρότερο ποσοστό long covid από ότι οι προηγούμενες καταστάσεις» τονίζοντας ότι σταδιακά μειώνεται.

Αναφερόμενος στα εμβόλια ο επιστήμονας τόνισε ότι η διαφυγή των παραλλαγών από τα υπάρχοντα εμβόλια ήταν κάτι αναμενόμενο επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο θα έχουμε δύο με τρεις παραλλαγές.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ