Εφημερίδα Κοινωνική

Κοινή συνεδρίαση για τα Επιμελητήρια της Αττικής: Στο επίκεντρο, τα «νέα δεδομένα», το ΕΣΠΑ, τα ναυπηγεία και η ψηφιακή κάρτα εργασίας

 Breaking News

Κοινή συνεδρίαση για τα Επιμελητήρια της Αττικής: Στο επίκεντρο, τα «νέα δεδομένα», το ΕΣΠΑ, τα ναυπηγεία και η ψηφιακή κάρτα εργασίας
13 Ιουλίου 2022

Ως ιδιαίτερα θετική για την τοπική οικονομία της Αττικής και, ιδιαίτερα, του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου, με θετική επίπτωση στην προσπάθεια στήριξης της ναυτιλίας της χώρας κρίθηκε, ομόφωνα, στην κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση επιτάχυνση των διαδικασιών επαναλειτουργίας των ναυπηγικών μονάδων του Κόλπου της Ελευσίνας.

Αναφερόμενος στο ναυπηγικό τομέα της χώρας, ο Πρόεδρος του Π.Ε.Σ. Αττικής & Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, σημείωσε ότι βρίσκεται, ευτυχώς, σε φάση ανάκαμψης, μετά από έναν κύκλο 25 ετών συνεχούς απώλειας της ανταγωνιστικότητάς του, ενώ τόνισε ότι η ενεργοποίηση των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά θα δημιουργήσει θετικά πρόσημα για μία πλειάδα επιχειρήσεων της ναυτιλιακής συστάδας των ναυπηγοεπισκευών, εφοδιασμού, παραγωγής υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και παροχής υπηρεσιών σε πλοία. Το μεγάλο στοίχημα, είπε, είναι άμεσα τα ναυπηγεία μας να γίνουν στην πράξη η βασική βιομηχανική υποδομή της ναυτιλίας της χώρας και τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ όλων των νομοθετικών εξελίξεων που περιγράφονται στα πέντε άρθρα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Στη συνεδρίαση του Π.Ε.Σ.Α. που ήταν και η τελευταία προ της θερινής περιόδου, έγινε χαρτογράφηση της πορείας θεμάτων μείζονος σημασίας για το οικονομικό γίγνεσθαι στην περιφέρεια Αττικής, όπως το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου» που θα παρουσιαστεί στις 26 Ιουλίου στο Ε.Β.Ε.Π. Τέλος, με αφορμή την παρουσία στο Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αρμοδιότητα σε θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, διεξήχθη συζήτηση η οποία εστίασε σε λειτουργικά, ως επί το πλείστον, ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία αναμένεται να επεκταθεί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ