Εφημερίδα Κοινωνική

Καιρός: Πλησιάζει ο μίνι καύσωνας στην Ελλάδα -Αυξάνεται o κίνδυνος πυρκαγιών

Καιρός: Πλησιάζει ο μίνι καύσωνας στην Ελλάδα -Αυξάνεται o κίνδυνος πυρκαγιών
20 Ιουλίου 2022

Ένα μίγμα ζέστης και έντονων ανέμων, σχετικά ηπιότερων με τα προηγούμενα 24ωρα περιλαμβάνει το σκηνικό του καιρού για την Πέμπτη (21/7).

Ουσιαστικά, πρόκειται για τον προάγγελο του επερχόμενου καύσωνα στην Ελλάδα, που πλήττει εδώ και αρκετές ημέρες τα δυτικά της Ευρώπης, ωστόσο οι συνθήκες για τη χώρα μας δεν θα είναι ασυνήθιστες.

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου αναμένεται ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών με κορύφωση το Σαββατοκύριακο.

Οι άνεμοι το επόμενο 24ωρο θα φτάσουν έως και 7 μποφόρ στη Θεσσαλία, στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (ίσως και 8 μποφόρ στις δύο αυτές περιοχές), αλλά και σε Αττική/Εύβοια. Συνθήκες που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) εξέδωσε τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στον οποίο στην κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) εντάσσονται οι εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ