Εφημερίδα Κοινωνική

Αναχωρούν από την Ελλάδα οι Ρουμάνοι πυροσβέστες – Στυλιανίδης: Παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

Αναχωρούν από την Ελλάδα οι Ρουμάνοι πυροσβέστες – Στυλιανίδης: Παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης
29 Ιουλίου 2022

Η συμβολή της ρουμάνικης πυροσβεστικής αποστολής στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους τους βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης για την αναχώρηση των Ρουμάνων πυροσβεστών που παρέμειναν στη χώρα μας επί ένα μήνα στο πλαίσιο του προγράμματος προ-εγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών (pre- positioning pilot project).

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ευχαρίστησε θερμά την ρουμανική αποστολή και εκ μέρους του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ιδιαίτερα την ουσιαστική συμβολή των Ρουμάνων πυροσβεστών επί του πεδίου σε δύσκολες πυρκαγιές και την συνδρομή που προσέφεραν στους Έλληνες συναδέλφους τους.

«Σήμερα αποχαιρετούμε τους Ευρωπαίους Ρουμάνους Πυροσβέστες οι οποίοι για ένα μήνα ενίσχυσαν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνάμεις του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος, επιχειρώντας σε δύσκολες φωτιές από την Πεντέλη μέχρι το Σχηματάρι και το Πόρτο Γερμενό. Περιπολώντας στο πευκοδάσος του Σχινιά μέχρι και τον Μαραθώνα, την Πάρνηθα και τον Υμηττό. Η παρουσία σας εδώ και η δράση σας είναι χειροπιαστό παράδειγμα ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Ο υπουργός ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Ρουμανίας που συμμετείχε σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, «αποδεικνύοντας», όπως, είπε, «για ακόμα μια φορά ότι η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι βαθιά ριζωμένη στη Ρουμανία». Ακόμη, επισήμανε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα προεγκατάστασης πυροσβεστών μπαίνει τώρα στη δεύτερη φάση και προσέθεσε ότι η αποτίμηση μέχρι τώρα είναι καθόλα θετική.

«Σβήνοντας φωτιές, επιχειρώντας στο πεδίο, αλλά ακόμα και στην εκπαίδευση, οι πυροσβέστες μας μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο. Μοιράζονται εμπειρίες και πρακτικές και γίνονται καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί. Αυτός είναι ο στόχος του πιλοτικού προγράμματος. Και, όπως είπα, είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

4_34-800x400-1

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ