Εφημερίδα Κοινωνική

Θεοδωρικάκος: Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που μπορεί να υπάρξει απέναντι στη πατρίδα μας

Θεοδωρικάκος: Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που μπορεί να υπάρξει απέναντι στη πατρίδα μας
08 Ιουνίου 2022

Εγκαινιάζοντας τον νέο Αστυνομικό Σταθμό στο Βελβεντό, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και είναι αυτονόητη υποχρέωση που πρέπει να προσφέρει το κράτος στους πολίτες».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανάφερε ότι το Βελβεντό, η Κοζάνη αλλά και ευρύτερα η δυτική Μακεδονία «είναι από τις πιο ασφαλείς περιοχές της χώρας, αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες να συνεχίσουν στο μέλλον να αισθάνονται ασφαλείς».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώνοντας ότι «ήταν γραφτό στις μέρες μας να αντιμετωπίσουμε πόλεμο και μάλιστα στην καρδιά της Ευρώπης από μια απάνθρωπη, παράλογη και παράνομη εισβολή της Ρωσίας». Υπογράμμισε δε, ότι εμείς ως Ελλάδα «είμαστε με την πλευρά της ειρήνης και του δικαίου, είμαστε πάντοτε με την πλευρά που υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αυτό θα κάνει η πατρίδα μας έναντι οποιονδήποτε θα ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα».

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, όπου έλαβε μέρος σε σύσκεψη με επιτελείς της αστυνομίας για θέματα ασφάλειας και καθημερινότητας του πολίτη. Εξερχόμενος του αστυνομικού Μεγάρου, δήλωσε ότι «δίνουμε προτεραιότητα στο διασυνοριακό έγκλημα», ενώ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις της πανδημίας σε θέματα που σχετίζονται με την οικογενειακή βία και το ηλεκτρονικό έγκλημα. «Έχουμε αυξημένα φαινόμενα οικογενειακής βίας και άνθιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τις τοπικές υπηρεσίες για την καλύτερη αντιμετώπισή του», τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα γίνουν καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν αυτήν την απειλή».

Αναφερόμενος δε στο κομμάτι των υποδομών της ΕΛΑΣ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι σε λίγο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται τα αστυνομικά μέγαρα σε Καστοριά και Γρεβενά, επιλύοντας έτσι ένα παλιό πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών στις δύο περιφερειακές ενότητες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε και τις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που ολοκληρώνονται στην περιοχή της ΖΕΠ Κοζάνης, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί την έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων που γίνεται στην πλατεία της Κοζάνης στο πλαίσιο του συνεδρίου για την ηλεκτροκίνηση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο.

Τον υπουργό συνοδεύουν ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος οι βουλευτές Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, και Γιώργος Αμανατίδης καθώς και οι βουλευτές Κατερίνης και Λάρισας, Σάββας Χιονίδης, Στέλλα Μπίζιου και Λάκης Βασιλειάδης.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ