Εφημερίδα Κοινωνική

Σε πρώτο πλάνο η ασφάλεια στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου

 Breaking News

Σε πρώτο πλάνο η ασφάλεια στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου
17 Ιουνίου 2022

Εκδήλωση στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, για θέματα ασφαλείας της πόλης, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 16/6/22) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και του Δημάρχου Π. Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο βουλευτής του Νότιου Τομέα, Διονύσης Χατζηδάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη του Δήμου Π. Φαλήρου και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων-σωματείων και επαγγελματιών της πόλης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος καλωσορίζοντας τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, αναφέρθηκε στη σημαντική ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Π. Φαλήρου με ειδικούς φρουρούς και στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της πόλης, που αφορά στην παραβατική συμπεριφορά των Ρομά στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ.

Ο κ. Φωστηρόπουλος σημείωσε επίσης, την άψογη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Π. Φαλήρου με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και την Τροχαία Καλλιθέας και ζήτησε την κατά τακτά χρονικά διαστήματα, επανάληψη της σημερινής συνάντησης, προκειμένου να αποτιμώνται η κατάσταση και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους παρευρισκόμενους, έκανε μία σύντομη παρουσίαση του κεντρικού στόχου της πολιτικής του Υπουργείου και της Κυβέρνησης: «Ασφάλεια για όλους – Ασφάλεια παντού», ενημέρωσε ότι το τοπικό αστυνομικό τμήμα ενισχύθηκε με 22 ειδικούς φρουρούς από τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι) – καθώς αυτή την εποχή δεν απαιτείται η παρουσία τους στα Α.Ε.Ι. – και υποσχέθηκε ότι από τον Σεπτέμβριο οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα αντικατασταθούν από απόφοιτους των Αστυνομικών Σχολών.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος για το θέμα των Ρομά τόνισε κατηγορηματικά ότι «στην παραλία του Π. Φαλήρου και στην περιοχή του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, δεν θα επιτρέψουμε να στήσει κανείς πια το τσαντίρι του», για να προσθέσει: «Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς στην πόλη και τις γειτονιές».

Ολοκληρώνοντας ο Υπουργός την τοποθέτησή του, μίλησε επίσης για τα θέματα της οδικής ασφαλείας και της παραβατικής οδηγικής συμπεριφοράς στην παραλιακή, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ήδη αυξημένοι οι έλεγχοι της τροχαίας για την αντιμετώπιση των παραβάσεων (κόντρες, κράνη, οδήγηση με τη χρήση κινητών, κλπ.) ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί μετά το τέλος της καραντίνας».

Ο βουλευτής Νότιου Τομέα, Διονύσης Χατζηδάκης, εξάλλου, κάνοντας αναφορά στο πρόσωπο του Υπουργού, τον χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμο για το Παλαιό Φάληρο, το οποίο αγαπά και στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, είχαν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σχετικά με τα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ