Εφημερίδα Κοινωνική

Πλήθος κόσμου στις δράσεις στο πάρκο ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον «BLUE PARK PIRAEUS» στην πλ. Αλεξάνδρας

Πλήθος κόσμου στις δράσεις στο πάρκο ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον «BLUE PARK PIRAEUS» στην πλ. Αλεξάνδρας
01 Ιουνίου 2022

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο, 28 και 29 Μαΐου, στην πλατεία Αλεξάνδρας, η οποία μετατράπηκε σε πάρκο ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον, το «BLUE PARK PIRAEUS», από τον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2022.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του «BLUE PARK PIRAEUS», οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις ελληνικές θάλασσες και τους τρόπους προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ατομικής τους ασφάλειας.

Οι μικροί Πειραιώτες και όχι μόνο, διασκέδασαν με διαδραστικά παιχνίδια, όπως παιχνίδια στόχων, διαγωνισμούς χορού, αγώνες πάζλ, κυνήγι θησαυρού, σκυταλοδρομίες, μπαλονοκατασκευές, τσουβαλοδρομίες και πολλά άλλα, όπως επίσης ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν για τη βιώσιμη χρήση των θαλάσσιων πόρων από φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία του θαλασσίου οικοσυστήματος.

Στη δράση συμμετείχε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος), ο οποίος ως προπονητής θαλάσσιου Σκι συνομίλησε με τα παιδιά για την προστασία τους στη θάλασσα, έπαιξε και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Επίσης, ο σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκος Γέμελος, ενημέρωσε τα παιδιά για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στον Πειραιά, καθώς και για θέματα ασφάλειας στην κολύμβηση.

Επιπλέον, στο «BLUE PARK PIRAEUS» οι μικροί μας φίλοι ψυχαγωγήθηκαν με παραστάσεις κουκλοθέατρου και καραγκιόζη και ενθουσιάστηκαν με τα δύο μαγευτικά ενυδρεία.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ